WEGE MAGIA

Niesamowicie smaczna sałatka, którą gorąco polecam weganom ale także miłośnikom mięsa! Do jej przygotowania wykorzystałam bardzo intersujący produkt tj. The Vegetarian Butcher Jak Mielone, który strukturą, smakiem i teskturą przypomina mięso mielone, ale jest w 100% wegański. Połączyłam go z makaronem, roszponką, nadającą ostrości czerwona cebulą, orzeźwiającymi pomidorami i słodką brzoskwinią (poza sezonem możecie śmiało dodać mango, albo ananasa). Sałatka jest bardzo pożywna, bogata w wartości odżywcze, a przede wszystkim wyśmienita.

Bezmleczna Wegańska Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

  • 1 garść roszponki
  • 1/2 szklanki suchego makaronu np. penne
  • 1 opakowanie Magic Mince The Vegetarian Butcher
  • 1 brzoskwinia
  • 2 pomidor malinowy
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • olej do smażenia

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka listków oregano
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 20 min. Wymaga gotowania 11 min. Wymaga smażenia 4-5 min. Nie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu blendujemy aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, wnętrza osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę.
  4. Brzoskwinię kroimy na mniejsze kawałki np. w półksiężyce, a cebulę w piórka.
  5. Magic Mince podsmażamy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym.
  6. Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, brzoskwinie, pomidory, cebulę oraz makaron połączony z połową przygotowanego dressingu. Na koniec dodajemy jeszcze ciepły Magic Mince i polewamy pozostałym sosem.

Brak komentarzy do "WEGE MAGIA"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny