Kotleciki jaglane z burakiem to kolejna przepyszna nowinka marki WELL WELL. Są aromatyczne, lekko pikantne, fantastycznie sprawdzą się również do sałatek! Ja połączyłam je z zielonymi listkami roszponki, słodkimi brzoskwiniami, orzeźwiającymi pomidorkami oraz chrupiącymi grzankami. Całość zaostrzyłam porem oraz doprawiłam ziołowym dressingiem. Tak powstała malownicza, roślinna kompozycja, która z pewnością zachwyci smakiem nie tylko miłośników kuchni roślinnej!
SKŁADNIKI:
- 1 duża garść roszponki
- 1 opakowanie Kotletów Jaglanych z Burakiem WELL WELL
- 10 cm białej części pora
- 1 szklanka pomidorków koktajlowych
- 1 duża brzoskwinia
- 1/2 szklanki grzanek pszennych
SKŁADNIKI NA DRESSING:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu winnego białego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 cm papryczki chili
- 1 łyżeczka listków tymianku/oregano/bazylii
- sól, świeżo mielony pieprz
15 min. 6 min. 2 porcje
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki dressingu blendujemy.
- Kotleciki podsmażamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po lekkim przestygnięciu przekrawamy na pół lub na cztery części.
- Brzoskwinię kroimy w półksiężyce lub kostkę.
- Pomidorki przekrawamy na pół.
- Pora kroimy na plasterki.
- Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec polewamy przygotowanym dressingiem.
Brak komentarzy do "JAGLANY BURACZEK"