CHRUPIĄCA ROZGRYWKA

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a przy tym niebanalna sałatka, która doskonale sprawdzi się podczas wieczorów spędzanych wspólnie ze znajomymi na przykład przy grach planszowych, tudzież sportowych widowiskach. Roszponka skąpana w miodowo-czosnkowym winegrecie, słodkie brzoskwinie połączone z lekko kwaśnym agrestem, delikatną w smaku mozzarellą oraz pikantnymi chipsami z salami to niezwykle interesująca kompozycja, którą naprawdę warto przygotować. Wykorzystane przeze mnie CHRUP’USy to nowość w ofercie Sokołowa, zachęcam Was do jej wypróbowania zarówno jako składnik sałatek, jak i samodzielna przekąska.

Bezglutenowa Z owocami Z mięsem

SKŁADNIKI:

  • 2 garści roszponki
  • 1 opakowanie CHRUP’US CHILLI Sokołów
  • 125 g mini mozzarelli
  • 1 szklanka zielonego agrestu
  • 2 brzoskwinie (olej rzepakowy)

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Wymaga smażenia 2-4 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 4 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Agrest przekrawamy wzdłuż na pół.
  2. Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, a następnie kroimy w półksiężyce, które układamy na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej odrobiną oleju. Brzoskwinie grillujemy po około 1-2 minuty z każdej strony.
  3. Kulki mini mozzarelli odsączamy, suszymy dokładnie przy pomocy ręcznika papierowego, a następnie przekrawamy na pół (zwykłym bądź karbowanym nożem).
  4. Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, grillowane brzoskwinie, agrest i mozzarellę Całość polewamy przygotowanym dressingiem, a na koniec posypujemy połamanymi na mniejsze kawałki chipsami z salami.

Brak komentarzy do "CHRUPIĄCA ROZGRYWKA"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny