Niesamowicie smaczna, pięknie prezentująca się i do tego szybka oraz prosta w wykonaniu sałatka, którą serdecznie polecam przygotować na Wielkanoc. Do jej przygotowania wykorzystałam, w mojej ocenie, wręcz cud natury, czyli kalafiora romanesco, który fenomenalnie odnalazł się w połączeniu ze znakomitym pasztetem pieczonym NATURRINO, jajeczkami przepiórczymi, marynowanymi patisonami i kiełkami pora. Zapewniam Was, że ta sałatka łącząca w sobie różnorodne smaki i tekstury, jest niesamowicie harmonijnym daniem, które dodatkowo cieszy okiem swoim niebanalnym wyglądem.
15 min.
2 min.
4 porcje
PRZYGOTOWANIE:
- Majonez mieszamy z chrzanem, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji.
- Jajeczka przygotowujemy na półtwardo. Wkładamy je do garnuszka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty, następnie szybko zdejmujemy z palnika, przelewamy lodowatą wodą i obieramy.
- Kalafiora obieramy i wykrawamy z niego różyczki.
- Patisony osuszamy i kroimy na ćwiartki lub w ósemki.
- Pasztet kroimy w kostkę.
- Na półmisek wykładamy naprzemiennie wraz z białym sosem, skropioną oliwą roszponkę, kostki pasztetu, jajeczka, patisony i kalafiora. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypujemy kiełkami pora.
Brak komentarzy do "WIELKANOCNE ROMANESCO"