Fantastyczna w smaku, prosta w przygotowaniu, pięknie prezentująca się przystawka, obok której nie można przejść obojętnie! Idealna na powitanie nowego roku w gronie przyjaciół – to będzie istny pokaz fajerwerków na Waszym stole!
SKŁADNIKI:
- 100 g łososia wędzonego na zimno
- 3 cm pora (biała część)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- świeżo mielony kolorowy pieprz
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 awokado
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 garstka kiełków jarmużu
15 min. 1 porcja
PRZYGOTOWANIE:
- Łososia siekamy drobno nożem, a pora kroimy na cienkie półplasterki. Łączymy ze sobą oba składniki razem z sosem sojowym, 1 łyżeczką soku z cytryny oraz oliwą.
- Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy 2 łyżeczkami soku z cytryny.
- Przy pomocy obręczy kulinarnej formujemy bryłę układając kolejno łososia połączonego z porem, kukurydzę oraz awokado. Naszą konstrukcję ustawiamy na kiełkach jarmużu i nimi też dekorujemy wierzchołek.
DODATKOWE UWAGI:
- Do dekoracji możecie wykorzystać inne ulubione kiełki.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY.
Brak komentarzy do "POKAZ FAJERWERKÓW"