POKAZ FAJERWERKÓW

Fantastyczna w smaku, prosta w przygotowaniu, pięknie prezentująca się przystawka, obok której nie można przejść obojętnie! Idealna na powitanie nowego roku w gronie przyjaciół – to będzie istny pokaz fajerwerków na Waszym stole!

Bezglutenowa Bezmleczna Z rybą

SKŁADNIKI:

Czas przygotowywania 15 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 1 porcja

PRZYGOTOWANIE:

  1. Łososia siekamy drobno nożem, a pora kroimy na cienkie półplasterki. Łączymy ze sobą oba składniki razem z sosem sojowym, 1 łyżeczką soku z cytryny oraz oliwą.
  2. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy 2 łyżeczkami soku z cytryny.
  3. Przy pomocy obręczy kulinarnej formujemy bryłę układając kolejno łososia połączonego z porem, kukurydzę oraz awokado. Naszą konstrukcję ustawiamy na kiełkach jarmużu i nimi też dekorujemy wierzchołek.

DODATKOWE UWAGI:

  • Do dekoracji możecie wykorzystać inne ulubione kiełki.
Sałatka wędzonym łososiem, porem, awokado i kukurydzą.

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY.

Brak komentarzy do "POKAZ FAJERWERKÓW"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny