Niesamowicie proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym efektowne i nieziemsko smaczne danie, obok którego nie można przejść obojętnie! Sałatkę tworzą wyśmienite, niezwykle aromatyczne Snacki Pleśniowe z Sokołowa, które połączyłam z czereśniami i bananami. Jej egzotyczny charakter wzmocniłam prażonymi płatkami kokosa. Całość połączona z roszponką oraz oliwą i octem balsamicznym smakuje obłędnie. Tego dania nie może zabraknąć na Waszych stołach w sezonie na czereśnie!
10 min.
3 min.
2 porcje
PRZYGOTOWANIE:
- Mini Snacki pleśniowe kroimy na cienkie plasterki.
- Czereśnie przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek, a następnie kroimy na ćwiartki.
- Banany obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
- Do miseczki lub rozłupanego kokosa wkładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość skrapiamy dressingiem.
DODATKOWE UWAGI:
- Sałatkę możecie podać również na talerzach lub w salaterce.
1 Komentarz do "RAJSKA MISECZKA"
CookUp 11 lipca 2019 (17:08)
To jest tak bardzo prosty pomysł, a jednocześnie tak bardzo egzotyczny, że jesteśmy zdecydowanie na tak! Idealne połączenie wydawałoby się kompletnie różnych smaków, kapitalne podanie i cudowne zdjęcia. Jak zwykle sprawiasz, że mamy ochotę na plenerową długą kolację z przyjaciółmi – tym razem najlepiej na plaży! 😉