KONKURS „NIEBO W GĘBIE, KASA NA KONCIE!”

Jeśli zgadzasz się ze stwierdzeniem, że smakowitą i jednocześnie oryginalną sałatkę można przygotować niewielkim kosztem – to ten konkurs jest właśnie dla Ciebie! Do zdobycia aż 3 nagrody od SkyCash!

Zapraszam do udziału w zabawie, polegającej na udowodnieniu, że wyśmienita i niebanalna sałatka wcale nie musi być droga, a wręcz można ją przygotować minimalnym kosztem. Aby wziąć udział w konkursie możecie opracować przepis, załączyć zdjęcie, wykonać grafikę, stworzyć wiersz lub po prostu napisać odpowiedź prozą. Swoje pomysły wpisujcie w komentarzu poniżej lub w poście ogłaszającym konkurs na FB. Konkurs trwa do 21 września 2017 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone do 25 września 2017 r.

Nagrodzonych zostanie autorów aż 3 najciekawszych propozycji. Do zgarnięcia są zasilenia konta w aplikacji SkyCash w wysokości 100 PLN – za I miejsce oraz dwa wyróżnienia o wartości 50 PLN. Dodatkowo, jeśli autorzy Zwycięskich zgłoszeń, najpóźniej w ostatnim dniu trwania konkursu, zainstaluję aplikację SkyCash, zyskają dodatkowe doładowanie w wysokości 20 PLN. Wygrane środki będziecie mogli przeznaczyć na opłacenie dowolnych produktów/usług dostępnych w ramach aplikacji tj. na zakup biletów komunikacji miejskiej, kolejowych, biletów parkingowych, a także wydać na bilety do kina oraz uregulować płatność za ubezpieczenie, opłacić rachunki, tudzież wykorzystać na doładowanie GSM. O wszystkich możliwościach i zaletach SkyCash możecie przeczytać klikając TUTAJ. Co bardzo istotne, instalacja aplikacji jest niezwykle prosta i zajmuje raptem kilka chwil (KLIK, KLIK).

Nagroda za I miejsce:
Zasilenie w wysokości 100 PLN + 20 PLN za instalację aplikacji jeszcze przed zakończeniem konkursu.

justasalad_bon2-700x350px

2 x Wyróżnienie:
Dwa zasilenia w wysokości 50 PLN każde + 20 PLN za instalację aplikacji przed zakończeniem konkursu.

justasalad_bon1-700x350px

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

15 komentarzy do "KONKURS "NIEBO W GĘBIE, KASA NA KONCIE!""

  • comment-avatar
    Typ spod gwiazdy 21 września 2017 (23:14)

    Sałata roszponka, pomidor, ser niebieski, parmezan, czerwona papryka I grzanki z chleba kukurydzianego.
    Sos: oliwa, ocet, musztarda, cukier, sok z cytryny, ząbek czosnku.

  • comment-avatar
    Wojtek 21 września 2017 (15:10)

    Witam bardzo serdecznie, prawda.

    Od tygodnia jestem sam w domu,a ja nie byłem na zakupach,wyjadając resztę rzeczy z lodówki, więc jestem specem od tanich sałatek.

    Ostatnia prezentowała się tak:

    -Puszka tuńczyka w sosie własnym
    -2 małe cebule
    -puszka kukurydzy
    -malutkie kapary ze słoiczka
    -łyżka majonezu
    -sól, pieprz
    -troszkę sosu sojowego.

    Cebulę kroimy w małą kostkę, kapary ciachamy nożem na jeszcze mniejsze. Resztę wrzucamy do miski,mieszamy, doprawiamy i gotowe.

    Jemy z chlebem, a jeśli się skończył to z małymi „kromeczkami” surowej cukinii z ogródka. Smak kaparów i tuńczyka – Pycha.

    Dziękuję bardzo serdecznie.

  • comment-avatar
    Karolina 21 września 2017 (11:52)

    Sałatka na słodko, ale pyszna i za grosze:
    – Bierzemy sezonowe owoce: jabłka, gruszki i śliwki – kroimy w paseczki i wrzucamy do miseczki z 2 łyżeczkami dowolnego, posiadanego słodzika (cukier, syrop klonowy, ksylitol) i łyżeczka cynamonu
    – gotujemy makaron czekoladowy (np. z Lubelli)
    – szykujemy sos: kilka łyżek jogurtu greckiego miksujemy z serkiem śmietankowym kanapkowym (najtańszy i bardzo dobry to Goldessa z Lidla) i dosładzamy do smaku (najlepiej syropem klonowym, jeśli mamy).

    Mieszamy makaron z owocami i polewamy sosem. Dla chrupkości najlepiej posypać orzechami, szczególnie jesienią, gdy leżą niemal na ziemi:)

  • comment-avatar
    złoty strzał 21 września 2017 (11:41)

    Pyszna i oryginalna sałatka, a to za sprawa wciąż nie docenianej przyprawy jaka jest mielona kolendra.
    1. Piersi kurczaka tłuczemy i nacieramy olejem z solą, pieprzem i mielona kolendrą, a następnie wrzucamy na gorąca patelnię
    2. Dowolną sałatę myjemy i układamy na półmisku
    3. Piersi kurczaka kroimy w spore ukośne paski i układamy na sałacie
    4. Dodajemy pomidorki koktajlowe
    5. Posypujemy grzankami ziołowymi – najlepiej zrobić samemu z czerstwego chleba, aby nic sięnie marnowalo i aby obniżyć koszty:)

  • comment-avatar
    Taka akcja 20 września 2017 (15:52)

    Pyszna sałatka z warzyw korzeniowych, idealna na jesienną zimowa porę. Klucz w gotowaniu za nieduże pieniądze tkwi w wykorzystywaniu produktów sezonowych!
    1. marchewka, biała pietruszka, seler bulwa, burak, topinambur – myjemy, obieramy, kroimy na słupki (burak osobno, bo wszystko zabarwi). Polewamy kilkoma łyżkami oleju rzepakowego z przyprawami: sól, pieprz, cynamon, chilli. Pieczemy w piekarniku – 180 st przez ok 30 min.
    2. Gotujemy kaszę pęczak
    3. Wszystko razem łączymy wraz z sosem: oliwa, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka miodu i łyżka musztardy
    4. Posypujemy siekaną natką pietruszki
    Smacznego!

  • comment-avatar
    Grażyna 20 września 2017 (15:18)

    JESIENNA SAŁATKA „ZA DWA GROSZE”

    21912587_1318804404912738_757623939_n

  • comment-avatar
    Grażyna 20 września 2017 (15:16)

    JESIENNA SAŁATKA ”ZA DWA GROSZE”

  • comment-avatar
    Grażyna 20 września 2017 (15:15)

    JESIENNA SAŁATKA ZA ” DWA GROSZE”

    21903444_1318802624912916_1094397809_n

  • comment-avatar
    Grażyna 20 września 2017 (15:14)

    JESIENNA SAŁATKA ‘’ ZA DWA GROSZE”
    Jak smaczne to nie znaczy, że drogie i tak właśnie jest w przypadku tej sałatki bo składniki są tanie, przygotowanie proste ale za to smak obłędny, takie jesienne preludium aby brzydka pogoda nie nakarmiła nas chandra więc proponuję na poprawę humory tą właśnie sałatkę z pieczonej dyni i buraków.
    Szpinak ( może to być też rukola jeżeli ktoś woli ostrzejsze smaki )
    pieczona dynia
    pieczony burak
    ser feta
    dressing:
    oliwa
    ocet jabłkowy
    sól, pieprz
    opcjonalnie prażone pestki dyni i winogrona czarne ja użyłam tych z działki ( bezpłatne  ) i kto je jadł to wie, że są kwaśniejsze i o bardziej wyrazistym smaku aniżeli te sklepowe )
    Przygotowanie banalne – obieram dynie i kroje w kostkę, przyprawiam oliwą ( ja dodałam tej o aromacie czosnkowym , lubię ten smak ) pieprzem i ulubionymi suszonym ziołami np. tymiankiem, wykładam na blaszkę i piekę aż dynia będzie miękka ale nie rozpadnie się i nie będzie maziowata. Buraka myję dokładnie ( nie obieram ) zawijam w folie aluminiową i piekę ok 30- . Umyty szpinak wykładam na talerz dodaję dynię, buraka i fetę, posypuję pestkami dyni i ziołami i polewam dressingiem ( sos prościutki należy wymieszać tylko wszystkie składniki ) i już jesienny poprawiacz humoru gotowy 🙂 jeżeli chcemy zabłysnąć 😛 sałatkę możemy podać zamiast na talerzu w pieczonych jabłkach – interesująco i niebanalnie 🙂
    Sałatka jest naprawdę tania, szybko się przygotowuje i świetnie smakuje jako samodzielne danie podana np. z tostami a i dekoracja teraz jesienią jest gratisowa – jarzębiny, kasztany i kolorowe liście zapraszają do zabawy w dekorowanie stołu.

    21903490_1318803078246204_2050039701_n

  • comment-avatar
    Dorota 20 września 2017 (13:37)

    Pyszna sałatka za bezcen (4 zł )
    2 ząbki czosnku wyciskamy na rozgrzaną patelnię. Kroimy cukinię na talarki (nie obieramy ze skóry) i dodajemy do smażenia po 1 minucie dolewamy 4 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki sezamu. Wersja delux – dla wielbicieli tajskich smaków można dodatkowo doprawić cukrem i imbirem, a na wierzch posypać świeżą kolendrą.

    2334

  • comment-avatar
    JK 19 września 2017 (22:08)

    Świetna, tania, owocowa
    To sałatka jest- jabłkowa
    Oprócz tego też marchwiowa
    Avocado-Rodzynkowa

    Zawsze też mieszana
    Żadna tam kaszana
    Nie robie z Was barana
    Woda z sokiem jest tam wlana

    Teraz wszystko wykładamy
    Nie pytamy swojej mamy
    Ani babci, ani dziadka
    To sałatka mego Tadka

    I choć myślisz, że to ściema
    Wcale kłamstwa tutaj nie ma

    Trochę poleciałam z rapem, ale czaicie koncepcję 😉

  • comment-avatar
    Zołza z Wawra 18 września 2017 (22:35)

    Ziemniaki pokrojone w kostkę i ugotowane na parze, kilka ogórków kiszonych, zielony groszek z puszki, czerwona cebula, czerwona papryka w kostkę

    sos: olej rzepakowy, łyżka musztardy, łyżka miodu

  • comment-avatar
    Żona-Wrona 18 września 2017 (22:32)

    Sałatka prawie za darmo:
    grzyby (z lasu) – podsmażane na maśle
    orzechy włoskie (zebrane spod orzechowców na siekierkach warszawskich)
    dynia (z ogródka mamy) – pokrojona w kostkę i podsmażona
    sałata zielona (dowolna z promocji)

    Dressing: oliwa i ocet (zawsze jest w domu), żabek czosnku (pożyczony od sąsiada), cukier (z saszetki zabranej z kawiarni), sól i pieprz (tez się znajdzie)
    Smacznego!

  • comment-avatar
    Monika 15 września 2017 (08:07)

    Koszt mojej sałatki to około 10 złotych – jednak spokojnie wystarczy na 4 osoby 🙂
    Składniki:
    – średniej wielkości cukinia
    – duża cebula
    – brokuł
    – duży pomidor
    – świeży ogórek
    – 150 g naturalnego tofu
    – tłuszcz to smażenia, oliwa, przyprawy i zioła (curry, majeranek, tymianek, sól, pieprz)

    Przygotowanie:
    Cukinię pokrój na cienkie talarki. Cebulę drobno pokrój, a następnie usmaż wraz z cukinią na rozgrzanym tłuszczu (smaż do miękkości cukinii).
    Brokuła pokrój w małe różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie.
    Pomidora i ogórka pokrój w kostkę.
    Tofu pokrój w kostkę i kilka godzin wcześniej przypraw, dodaj oliwy i odstaw do lodówki. Następnie całość daj na patelnię i smaż około 5 minut.
    Wszystkie składniki połącz ze sobą i odpowiednio dopraw.
    Sałatka jest świetnym dodatkiem, na przykład na grilla i do innych przekąsek, jest również pyszna sama. Ja użyłam ją do tacos.

    IMG_20170805_132442937

  • comment-avatar
    Krzysztof 8 września 2017 (22:46)

    Niedroga sałatka to coś idealnego dla studenta dbającego o linię 😉
    Wystarczy jedna cukinia, odrobina jogurtu niskotłuszczowego, ząbek czosnku, troszkę koperku i sól do smaku.
    Cukinię należy umyć i pokroić w plasterki, następnie jogurt wymieszać z pokrojonymi koperkiem i czosnkiem. Pokrojoną cukinię obtoczyć w dressingu i dodać soli. Nietypowa mizeria gotowa 😉 Smacznie, szybko, tanio i zdrowo!

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny