ZDROWIE ZA KRATKAMI

Przepełniona witaminami, wyśmienita w smaku, a także bardzo ciekawa w prezencji sałatka, która będzie doskonałym pomysłem na szybki, lekki posiłek w upalne, letnie dni. Na talerzu uwięziłam same wartościowe surowce: brzoskwinię, szparagi, cebulę, kozi ser oraz roszponkę i czarnuszkę. Wszystkie te składniki doskonale się uzupełniają zarówno jeśli chodzi o ich smaki jak i teksturę. Co więcej Sałatka jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu, a przy tym bardzo oryginalna, zarówno jeśli chodzi o jej smak, jak i wygląd. Niebanalna prezentacja to zasługa rewelacyjnej tarki do warzyw WELLE WAFFEL marki BÖRNER. To dzięki niej, w mgnieniu oka moje szparagi, brzoskwinie oraz kozi ser przybrały niecodzienną, karteczkową formę. Serdecznie zachęcam Was do schwytania tego bardzo fajnego gadżetu i przetestowania go na mojej pełnej zdrowia sałatce!

Bezglutenowa Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

  • 2 garści roszponki
  • 80 g sera koziego twardego w kawałku
  • 3 zielone szparagi
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 brzoskwinia
  • 1 łyżka czarnuszki

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garstka listków bazylii
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1,5 łyżki octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu miksujemy, aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Szparagi, brzoskwinie oraz ser kroimy na tarce Welle Waffel.
  3. Cebulę kroimy w piórka.
  4. Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, ser, szparagi, brzoskwinie oraz cebulę. Całość polewamy dresingiem, a na koniec posypujemy czarnuszką.

DODATKOWE UWAGI:

  • Jeśli jeszcze nie macie tarki Welle Waffel, to ser zetrzyjcie na tarce o grubych okach, szparagi pokrójcie na cieknie plasterki, a brzoskwinie w słupki.

Brak komentarzy do "ZDROWIE ZA KRATKAMI"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny