Przepyszna, wiosenna sałatka, która jest nieodzownym elementem mojego wielkanocnego stołu, niemniej jednak jest też idealną propozycją na lekki wiosenny obiad tudzież kolację. Połączenie jajeczek przepiórczych z wędzoną rybką, słodką kukurydzą, lekko ostrymi kiełkami oraz chrupiącymi płatkami migdałowymi to niesamowicie udane przedsięwzięcie. Do pełni sukcesu brakuje już tylko sosu majonezowego z dodatkiem chrzanu. Jak chrzan to koniecznie z Ogródka Dziadunia! Jego wyrazisty, mocny smak i aromat sprawiają, że nasze kulinarne dokonanie to prawdziwe mistrzostwo świata!
20 min. 3-4 min. 4 porcje
PRZYGOTOWANIE:
- Majonez dokładnie mieszamy z chrzanem.
- Jajeczka przepiórcze wkładamy do wrzątku, i gotujemy przez 3-4 minuty, po czym zalewamy zimną wodą, obieramy i osuszamy.
- Płaty śledzia obieramy ze skóry dzieląc rybkę na mniejsze kawałki.
- Na półmisek wykładamy naprzemiennie listki sałat, jajeczka, kukurydzę i kawałki rybki. Całość skrapiamy oliwą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec polewamy sałatkę sosem chrzanowym, obsypujemy płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
1 Komentarz do "WIOSNA Z DZIADUNIEM"
Truskawkowa Fiesta 17 kwietnia 2023 (15:48)
Wygląda bardzo apetycznie! 🙂
Zapraszam na moje social media:
http://www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
http://www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
http://www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam