WIOSNA Z DZIADUNIEM

Przepyszna, wiosenna sałatka, która jest nieodzownym elementem mojego wielkanocnego stołu, niemniej jednak jest też idealną propozycją na lekki wiosenny obiad tudzież kolację. Połączenie jajeczek przepiórczych z wędzoną rybką, słodką kukurydzą, lekko ostrymi kiełkami oraz chrupiącymi płatkami migdałowymi to niesamowicie udane przedsięwzięcie. Do pełni sukcesu brakuje już tylko sosu majonezowego z dodatkiem chrzanu. Jak chrzan to koniecznie z Ogródka Dziadunia! Jego wyrazisty, mocny smak i aromat sprawiają, że nasze kulinarne dokonanie to prawdziwe mistrzostwo świata!

Bezglutenowa Bezmleczna  Z rybą

SKŁADNIKI:

  • 2 duże garści mixu sałat
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • 3-4 płaty śledzia wędzonego na gorąco
  • 2-3 łyżki prażonych płatków migdałowych
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 12-16 jajeczek przepiórczych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki Chrzanu Tartego Ogródek Dziadunia
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz

 

Czas przygotowywania 20 min. Wymaga gotowania 3-4 min. Nie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 4 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Majonez dokładnie mieszamy z chrzanem.
  2. Jajeczka przepiórcze wkładamy do wrzątku, i gotujemy przez 3-4 minuty, po czym zalewamy zimną wodą, obieramy i osuszamy.
  3. Płaty śledzia obieramy ze skóry dzieląc rybkę na mniejsze kawałki.
  4. Na półmisek wykładamy naprzemiennie listki sałat, jajeczka, kukurydzę i kawałki rybki. Całość skrapiamy oliwą, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec polewamy sałatkę sosem chrzanowym, obsypujemy płatkami migdałowymi oraz kiełkami.

1 Komentarz do "WIOSNA Z DZIADUNIEM"

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny