Świąteczne warsztaty z Karolem Okrasą i LIDLEM

Tuż przed świętami, miałam niesamowitą przyjemność, uczestniczyć w fantastycznym spotkaniu zorganizowanym przez Lidl Polska,  które poprowadził sam Karol Okrasa, a ich głównym bohaterem były smakowite Jabłka Grójeckie.

Jeszcze przed warsztatami mieliśmy przyjemność zwiedzać Sady Grójeckie oraz zakład, gdzie przechowywane, sortowane i suszone są jabłka grójeckie. Miejsce to wyglądało naprawdę imponująco.

Warsztaty odbyły się w przepięknym pałacyku w Małej Wsi w gminie Belsk Duży położonym w pobliżu sadów grójeckich. Spotkanie rozpoczęło się od krótkiej przemowy Karola Okrasy, który zdradził nam jakie dania będziemy przygotowywać. Wszystkie potrawy skomponował specjalnie na potrzeby tychże warsztatów i oczywiście wśród składników prym wiodły jabłka. Ja wraz z Asią z Po Prostu Pycha, Gosią z Karmelowy.pl, Elizą z Kuchenny Bałagan i Kasią z Kuchnia Bazylii przygotowywałam fantastyczne pierogi z kaszą jaglaną i prażonymi jabłkami w sosie makowo-limonkowym. Danie to zainspirowało mnie do przygotowania sałatki “GWIAZDY LIDLA” – serdecznie zachęcam Was do zapoznania się z przepisem na nią: KLIK KLIK.

W ramach warsztatów obok fenomenalnych pierogów powstały między innymi: tatar z karpia z jabłkiem i sosem szczawiowym, łosoś podany z kapustą curry z mleczkiem kokosowym, śledzie marynowane w suszonych grzybach z salsą jabłkową, gryczany crumble z sosem z trawy żubrowej oraz fenomenalny dorsz z pieczonymi skórami jabłek, rozmarynem i imbirem.

Po przygotowaniu wszystkich dań, przystąpiliśmy do uroczystej kolacji. W niesamowitej, świątecznej atmosferze, przy cudowanie nakrytym stole wszystko smakowało po prostu obłędnie! Na zakończenie warsztatów otrzymaliśmy dyplomy, które wraz ze wspólnym zdjęciem będą doskonałą pamiątką. Lidl Polska, to były niezapomniane warsztaty, a udział w nich to był dla mnie prawdziwy zaszczyt! Bardzo dziękuję za zaproszenie!

Brak komentarzy do "Świąteczne warsztaty z Karolem Okrasą i LIDLEM"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny