Oto ekskluzywny rejs niesamowicie smaczną owsianą łodzią. Na przepysznym bezglutenowym chlebie z sieci piekarni PUTKA mamy samych znakomitych pasażerów. Pasta z awokado i przepiórczych jajek, słodką paprykę spiczastą, rozpływającego się w ustach łososia wędzonego, a całość uwieńczona jajeczkiem z czarnym kawiorem. Sałatka ta wyróżnia się nie tylko oryginalną formą podania, ale również bardzo interesującym połączeniem smaków. Tą znakomitą, elegancką przystawkę przygotowałam z myślą o osobach, które unikają glutenu, nie mniej jednak taki rejs może odbyć się również na innym ulubionym przez Was pieczywie!
15 min. 3-4 min. 2 porcje
PRZYGOTOWANIE:
- Jajeczka przepiórcze umieszczamy we wrzątku, gotujemy przez 3-4 minuty, po czym zalewamy zimną wodą, obieramy i osuszamy. Dwie sztuki odkładamy i przekrawamy na pół, a pozostałe wrzucamy do malaksera.
- Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki, obieramy i wkładamy do pojemnika z jajeczkami. Dodajemy sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość blendujemy aż do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
- Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, a następnie kroimy w drobną kosteczkę.
- Przy pomocy obręczy kulinarnych, z chleba wykrawamy skórkę, a następnie formujemy bryłę układając kolejno masę jajeczną z awokado, paprykę i kawałki łososia. Wierzch dekorujemy jajeczkiem z kawiorem oraz listkami tymianku.
Brak komentarzy do "OWSIANY REJS"