OD UCHA DO UCHA

Doskonała w smaku, prosta i szybka w przygotowaniu, a przy tym bardzo pożywna sałatka z uszkami, szynką dojrzewającą oraz kolorowymi warzywami: czerwoną cebulą, kukurydzą, oliwkami i pomidorkami. Do tego aromatyczny dressing z czosnkiem i oregano oraz chrupiące pestki dyni i słonecznika i w ten oto sposób uzyskujemy fantastyczne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, kolację w gronie przyjaciół, jak i huczną, karnawałową imprezę. Zapewniam Was, że danie te wywoła u każdego, kto ją wypróbuje bardzo szeroki uśmiech!

Z mięsem

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 5-6 łyżek oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki octu winnego białego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 20 min. Wymaga gotowania 2 min. Wymaga smażenia 5 min. Nie wymaga pieczenia Liczba porcji 4 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu blendujemy, aż uzyskamy kremowy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni.
  4. Pomidorki przekrawamy na połówki, oliwki kroimy na plasterki, a cebulę na półplasterki.
  5. Tortellini polewamy 2 łyżeczkami dressingu, a następnie wykładamy na półmisek naprzemiennie ze szpinakiem, porwanymi na mniejsze kawałki plastrami szynki dojrzewającej, pomidorkami, kukurydzą, cebulą i oliwkami. Całość polewamy pozostałym sosem, a na koniec posypujemy pestkami dyni i słonecznika.

DODATKOWE UWAGI:

OD UCHA DO UCHA. Sałatka z tortellini, szpinakiem, szynką dojrzewającą, pomidorkami, kukurydzą, oliwkami, czerwoną cebulą oraz pestkami dyni i słonecznika.
OD UCHA DO UCHA. Sałatka z tortellini, szpinakiem, szynką dojrzewającą, pomidorkami, kukurydzą, oliwkami, czerwoną cebulą oraz pestkami dyni i słonecznika.
OD UCHA DO UCHA. Sałatka z tortellini, szpinakiem, szynką dojrzewającą, pomidorkami, kukurydzą, oliwkami, czerwoną cebulą oraz pestkami dyni i słonecznika.
OD UCHA DO UCHA. Sałatka z tortellini, szpinakiem, szynką dojrzewającą, pomidorkami, kukurydzą, oliwkami, czerwoną cebulą oraz pestkami dyni i słonecznika.

Brak komentarzy do "OD UCHA DO UCHA"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny