To dopiero jest wystrzałowy duet! Fenomenalne połączenie oryginalnego dressingu przygotowanego na bazie Mionetto Prosecco ze słodko-kwaśnymi owocami miechunki i granatu, serem z niebieską pleśnią oraz orzechami pekan. Sałatka w opinii moich przyjaciół jest bezbłędna – jej niecodzienny smak wywołał wielkie wrażenie, które dodatkowo spotęgował urzekający drink, również na bazie Mionetto Prosecco z dodatkiem mango i kaki, udekorowany owocem miechunki. To niesamowity, bardzo efektowny, a zarazem łatwy i szybki w przygotowaniu duet, który zachwyca swoim smakiem i przepięknym wyglądem. Jeśli planujecie świętować jakąś szczególną okazję, a przy tym wprawić w zdumienie swoich gości, to ten przepis jest właśnie dla Was!
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
- 1 garść roszponki
- 1 garść mixu sałat
- 20-24 owoce miechunki
- 1/2 owocu grantu
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- 1/2 szklanki orzechów pekan
SKŁADNIKI NA DRESSING:
- 3 łyżki Mionetto Prosecco
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 nieduży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego białego
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól himalajska
SKŁADNIKI NA DRINKI:
/dla 2 osób/
- 0,3-0,4 l Mionetto Prosecco
- 80-100 g mango
- 80-100 g kaki
- 2 owoce miechunki
15 min.
2 porcje
PRZYGOTOWANIE SAŁATKI:
- Wyłuskujemy ziarenka z owocu granatu.
- Owoce miechunki obieramy z osłonek.
- Orzechy pekan przekrawamy na połówki.
- Ser z niebieską pleśnią kroimy w kostkę.
- Tuż przed podaniem sałatki blendujemy wszystkie składniki dressingu aż uzyskamy kremowy sos. Następnie na półmisek wykładamy naprzemiennie sałaty, owoce, ser oraz orzechy. Całość polewamy przygotowanym dressingiem.
PRZYGOTOWANIE DRINKÓW:
- Obieramy mango i kaki.
- W blenderze kielichowym blendujemy schłodzone owoce, a następnie dolewamy do nich schłodzone Mionetto Prosecco. Całość miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Gotowe drinki przelewamy do kieliszków, które dekorujemy owocem miechunki. Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu.
DODATKOWE UWAGI:
- Zarówno do przygotowania drinków, jak i dressingu wykorzystujemy schłodzone prosecco.
Brak komentarzy do "MUSUJĄCY DUET"