LEŚNY SKARB | KONKURS!

Grzybki, to prawdziwy LEŚNY SKARB! Uwielbiam dodawać je do moich kulinarnych kreacji, gdyż bez wątpienia czynią z naszych dań prawdziwą jesienną ucztę. Szczególną słabość mam do wersji marynowanej. Uwielbiam wszystkie gatunki, ale tym razem sięgnęłam po rewelacyjne podgrzybki od LEŚNYCH SKARBÓW. Niezależnie jaki słoiczek wybierzecie to pamiętajcie, że każdy z nich pasuje nie tylko do mięsa czy sałatki jarzynowej. Wspaniale odnajdą się również w zestawieniu z serami, kaszami oraz pieczonymi warzywami. W mojej propozycji połączyłam je z kaszą gryczaną, camembertem, chipsami z dyni, a także suszonymi pomidorami i migdałami. Do tego mix sałat, olej z suszonych pomidorów i tak uzyskałam niesamowicie pyszne danie, które z pewnością nie raz jeszcze powtórzę.

A jak szybko można ją przygotować? To Wasze zadanie konkursowe, w którym do wygrania są grzybki oraz fartuszki od Leśnych Skarbów. Zachęcam Was do zakupu podgrzybków, które teraz znajdziecie również w sieci ALDI, przygotowania tej sałatki i sprawdzenia ile czasu Wam zajęło jej wykonanie. Może to ułatwi Wam oddanie celnego strzału! W zabawie możecie wziąć udział na moim fanpage’u (KLIK, KLIK). Serdecznie zapraszamy!

Bezglutenowa Wegetariańska

SKŁADNIKI:

  • 1 garść mixu sałat
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 150 dyni hokaido (olej rzepakowy, sól, mielone płatki chili)
  • 1 łyżka prażonych solonych migdałów
  • 100 g sera camembert
  • 1/2 słoiczka podgrzybków marynowanych LEŚNE SKARBY
  • 1/3 szklanki suszonych pomidorów paseczki z oleju ziołowego
  • 4 łyżki oleju ziołowego z suszonych pomidorów
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania X min. Wymaga gotowania 15 min. Wymaga pieczenia 35 min. Nie wymaga smażenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Dynię obieramy i oczyszczamy, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw ścinamy z uzyskanego kawałka cienkie (stosunkowo długie i wąskie) plastry. 1 łyżkę oleju łączymy ze szczyptą soli oraz mielonymi płatkami chili. Powstałą marynatą nacieramy plastry dyni, po czym rozkładamy je na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C (grzanie góra dół) przez 35 minut i odstawiamy do przestygnięcia.
  2. Pomidory wyjmujemy na sitko.
  3. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po przestygnięciu łączymy z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów.
  4. Migdały drobno siekamy.
  5. Ser kroimy na mniejsze kawałki.
  6. Grzybki wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki.
  7. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec polewamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

1 Komentarz do "LEŚNY SKARB | KONKURS!"

  • comment-avatar
    Urszula 14 listopada 2021 (09:24)

    Według mnie całkowity czas wynosi- 80 minut.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny