KONKURS „Smakowity pomysł na sałatkę z…”– 06.2016 | Konkurs zakończony

PUTKA LSkomponuj chrupiącą sałatkę i wygraj zestaw pysznych produktów
od Piekarni Cukierni PUTKA!

Zapraszam wszystkich do udziału w zabawie, polegającej na skomponowaniu sałatki o nazwie „CHRUPIĄCE KĄSKI”, w której składzie znajdą się pszenne grzanki PUTKA. Aby Wasza propozycja wzięła udział w konkursie należy zaproponować składniki sałatki oraz sosu/dressingu – bez podawania ich konkretnych ilości.  Ze zwycięskiej kompozycji składników, przygotuję przepis na sałatkę, który w pierwszych dniach lipca zostanie opublikowany na blogu pod nazwą „CHRUPIĄCE KĄSKI”. Swój pomysł na sałatkę wpisujcie w komentarzu poniżej.

Konkurs trwa do 29 czerwca 2016 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone 30 czerwca 2016 r. Autor najciekawszej propozycji otrzyma zestaw produktów od firmy Polpain-Putka Sp. z o.o. Zestaw upominkowy zawiera: 2 paczki grzanek do zup, sosów i sałatek; 2 paczki ciasteczek z błonnikiem naturalnym Fibre; Babkę Panettone; Babkę piaskową; Sękacz kominek.

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

Wyniki konkursu

Serdecznie dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Wasze pomysły były bardzo ciekawe i intrygujące. Finalnie, za najbardziej smakowitą, a jednocześnie oryginalną i harmonijną, uznałam kompozycję Łukasza (komentarz z dnia 29 czerwca 2016 | 07:15). Przepis na smakowitą sałatkę z grzankami PUTKA, znajdziecie tutaj.

Gratulacje!

77 komentarzy do "KONKURS „Smakowity pomysł na sałatkę z…”– 06.2016 | Konkurs zakończony"

  • comment-avatar
    Bartek 29 czerwca 2016 (21:55)

    SAŁATKA
    1) pszenne grzanki PUTKA
    2) szpinak
    3) suszona żurawina
    4) awokado
    5) prażony sezam
    6) szynka parmeńska
    7) płatki migdałowe

    SOS:
    1) olej
    2) sok z cytryny
    3) ocet balsamiczny
    4) świeżo zmielony czarny pieprz

  • comment-avatar
    Agnieszka 29 czerwca 2016 (21:44)

    Składniki:
    Sałatka:
    – pomidorki koktajlowe
    – rukola
    – ogórek
    – awokado
    – szynka szwarcwaldzka
    – uprażone pestki słonecznika
    – pszenne grzanki PUTKA

    Sos:
    – sok z cytryny
    – musztarda
    – miód
    – olej
    – woda
    – świeżo zmielony czarny pieprz
    – sól

  • comment-avatar
    Paulina 29 czerwca 2016 (20:45)

    „CHRUPIĄCE KĄSKI”
    Składniki sałatki
    – pszenne grzanki PUTKA
    – mozzarella mini
    – cebula czerwona
    – pomidorki koktajlowe
    – rukola
    – kawałki wcześniej lekko przypieczonego kurczaka

    składniki dressingu:
    – sok z cytryny
    – oliwa z oliwek
    – sól
    – pieprz
    – pieprz ziołowy
    – bazylia

    Smacznego ! 🙂

  • comment-avatar
    Magdalena 29 czerwca 2016 (17:49)

    – chrupiąca sałata lodowa
    – smażony kurczak
    – grzanki
    – pomidor
    – czerwona cebula
    – kukurydza
    Dressing – avocado, cytryna czosnek, ocet, woda.

  • comment-avatar
    Beata 29 czerwca 2016 (17:34)

    SKŁADNIKI:
    pszenne grzanki Putka
    sałata lodowa
    brzoskwinie w zalewie
    pierś z kurczaka
    przyprawa gyros
    Sos:
    jogurt naturalny
    świeży czosnek
    świeży koperek
    pieprz
    sól

  • comment-avatar
    Małgorzata 29 czerwca 2016 (14:47)

    SKŁADNIKI:

    1 PORCJA
    garść rukoli
    kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 10 kosteczek
    5 kosteczek sera feta
    4 czarne oliwki
    1/4 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka pestek dyni
    1 łyżka posiekanej mięty (opcjonalnie)
    świeżo zmielony czarny pieprz
    MIODOWY SOS WINEGRET + dodatkowo 1 łyżka płynnego miodu i 2 łyżki soku z cytryny
    DODAJ NOTATKĘ
    PRZYGOTOWANIE

    Do salaterki włożyć rukolę, dodać arbuza, fetę, pokrojone na plasterki oliwki, cienko posiekaną czerwoną i pestki dyni zrumienione na suchej patelni. Posypać miętą i polać miodowym sosem winegret z dodatkowym miodem i sokiem z cytryny. Posypać pieprzem.
    WSKAZÓWKI

    Aby złagodzić nieco ostry smak cebuli, można ją wcześniej lekko posolić.

  • comment-avatar
    Kazimiera 29 czerwca 2016 (14:10)

    Kukurydza, ogórek, fasola czerwona,
    pszenne grzanki PUTKA – sałatki podwalina.
    Czerwoną cebulę i sera żółtego
    konserwowej papryki i jajka jednego
    Majonezu dodam, popieprzę, posolę
    wymieszam dokładnie, taki smak najwolę.
    Sałatka przyznaję z wędliną podana
    smakuje wieczorem, doskonała z rana 🙂

  • comment-avatar
    Paulina 29 czerwca 2016 (12:24)

    SKŁADNIKI
    pszenne grzanki PUTKA
    sałata lodowa
    ser gouda
    pomidorki koktajlowe
    papryka żółta i czerwona
    tortellini z grzybami

    SOS
    majonez
    jogurt naturalny
    zioła prowansalskie
    pieprz
    sól
    czosnek granulowany

  • comment-avatar
    Magdalena 29 czerwca 2016 (08:53)

    Składniki do sałatki:

    – pszenne grzanki PUTKA
    – sałata rzymska
    – rzodkiewki
    – jajka ugotowane na twardo
    – łosoś
    – rukola
    – koperek
    – szczypiorek

    Dressing/sos:
    – oliwa z oliwek
    – musztarda
    – sok z cytryny
    – czosnek
    – miód
    – sól

  • comment-avatar
    Łukasz 29 czerwca 2016 (07:15)

    Chrupiąca sałatka z grillowanym boczkiem

    Składniki:

    Sałata lodowa
    Plasterki grillowanego boczku wędzonego/parzonego
    Pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki
    Dymka
    Papryka pokrojona w paseczki
    Kiełki rzodkiewki
    Natka pietruszki – poszatkowana niezbyt drobno
    Prażone ziarna słonecznika
    Pszenne grzanki Putka

    Dressing:

    Miękki niebieski ser pleśniowy
    Śmietana/jogurt naturalny
    Majonez
    Sok z cytryny
    Poszatkowany szczypiorek
    Wędzona papryka
    Świeżo mielona sól i pieprz

  • comment-avatar
    Paulina 29 czerwca 2016 (00:40)

    Składniki:
    pszenne grzanki PUTKA
    figa
    truskawka
    borówka amerykańska
    smoczy owoc
    kiwi
    ananas
    nektarynka

    sos:
    jogurt grecki
    jogurt waniliowy
    laski wanilii
    goździki

  • comment-avatar
    ANNA 28 czerwca 2016 (19:43)

    Składniki:
    -pszenne grzanki PUTKA
    -pomidor malinowy
    -ogórek
    -rzodkiewka
    -sałata lodowa
    -ocet balsamiczny
    -jogurt naturalny
    -listki bazylii
    -szczypiorek
    -sól
    -pieprz

    Wszystko razem wymieszać.

    Smacznego!

  • comment-avatar
    Kinga 28 czerwca 2016 (12:22)

    Egzotyczna Putka
    Szalotka pokrojona w piórka,
    Mango pokrojone na cienkie paseczki,
    Rukola,
    Sos sojowy

    Wszystko razem wymieszać i posypać grzankami Putka. Smacznego!

  • comment-avatar
    Mateusz 28 czerwca 2016 (08:21)

    CHRUPIĄCE KĄSKI :
    -pszenne grzanki Putka
    -tarta/pokrojona drobno świeża marchew
    -tarty/pokrojony świeży por
    -pokrojony w kawałeczki gotowany seler
    -mocno starty czosnek
    -zmiksowana cebula
    -listki mięty
    -koperek
    Sos:
    -zmiksowany czosnek
    -zmiksowana marchewka
    -zmiksowane listki mięty
    -zmiksowany por
    -woda/olej/oliwa (wg. uznania)
    -pokrojony/a drobno koperek/natka pietruszki

  • comment-avatar
    Anna 27 czerwca 2016 (20:06)

    CHRUPIĄCA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRZANKAMI PUTKA 😮
    *pszenne grzanki PUTKA
    * sok z cytryny
    * przyprawa curry
    * pieprz kajeński
    * filet z piersi kurczaka
    * sól, pieprz
    * miód
    * masło
    * jasne i ciemne rodzynki
    * białe wytrawne wino
    * plastry ananasa
    * brzoskwinia

    Sos
    * majonez/ jogurt
    * śmietana
    * przyprawa curry
    * sok z cytryny
    * cukier
    * sól, pieprz
    * pieprz kajeński
    * natka pietruszki

  • comment-avatar
    Kinga 26 czerwca 2016 (16:53)

    Składniki:
    pszenne grzanki PUTKA
    mix sałat
    papryka
    czerwona cebula
    kukurydza
    pomidorki koktajlowe
    ser feta
    kurczak smażony na patelni w ostrej panierce pokrojony w kosteczki

    Sos:
    Dwie łyżki majonezu
    1 Duży jogurt naturalny typu greckiego
    Świeżo zmielony czosnek ( 2-3 ząbki)
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    łyżka cukru
    przyprawy; koperek, oregano, pieprz

  • comment-avatar
    Justyna 25 czerwca 2016 (22:54)

    Przepis na sałatkę „CHRUPIĄCE KĄSKI”

    – zdecydowanie pszenne grzanki Putka
    – kurczak bądź krewetki podsmażone w mieszance ulubionych przypraw
    – sałata karbowana
    – ogórek zielony
    – suszone pomidory
    – cebula czerwona
    – ser feta
    – oliwki
    – pomidorki koktailowe
    – prażone ziarna słonecznika
    – sezam

    Sos:
    – jogurt naturalny
    – miód
    – majonez
    – musztarda
    – sól, pieprz

  • comment-avatar
    Maria 23 czerwca 2016 (13:30)

    Chrupiąca z orzechami
    Sałaty: Roszponka, Rukola
    Pszenne grzanki PUTKA
    Ser Camembert
    Orzechy włoskie
    Suszona żurawina
    Pomidorki cherry
    Ziarna słonecznika
    Dressing: Oliwa z oliwek, rozmaryn, czosnek, pieprz i sól

  • comment-avatar
    Alan 22 czerwca 2016 (19:03)

    Sałatka polskiego kibica:
    – pszenne grzanki PUTKA
    – polski ogórek konserwowy
    – śledzie matjas
    – śmietana 18%
    – sól
    – pieprz
    – jabłka z polskich sadów.

  • comment-avatar
    Kasia 22 czerwca 2016 (14:58)

    Sałatka „Chrupiące kąski”:
    – pszenne grzanki PUTKA
    – ugotowany brokuł;
    – ugotowane jajko na twardo;
    – ser feta pokrojony w kostkę;
    – cebula czerwona pokrojona w piórka;
    – kukurydza konserwowa
    – prażony słonecznik;
    Sos do polania przed podaniem:
    – jogurt naturalny;
    – rozgnieciony czosnek;
    – pokrojony koperek;
    – sól, pieprz

  • comment-avatar
    Natalia 22 czerwca 2016 (12:33)

    Składniki: sałata lodowa, pomidor najlepiej malinowy, ogórek świeży, kukurydza, słonecznik, papryka czerwona, grzanki, miód, musztarda, majonez, pieprz i sól 🙂

  • comment-avatar
    Nope :/ 22 czerwca 2016 (02:07)

    Składniki
    ugotowanie brokuły
    kiełki rzodkiewki
    kiełki słonecznika
    pestki dyni
    pszenne grzanki PUTKA
    Sos
    miód
    musztarda
    śmietanka
    oregano
    słodka papryka
    czosnek
    sól
    pieprz

  • comment-avatar
    Martyna 21 czerwca 2016 (19:51)

    SAŁATKA-Mix sałat z rukolą, winogrona, orzechy włoskie/ziemne prażone , ser błękitny pleśniowy, grzanki PUTKA.
    DERSSING-Miód, sok z cytryny, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz

  • comment-avatar
    Barbara Kozaczyńska 21 czerwca 2016 (12:40)

    Prawą ręką weź pestek słonecznika, z lewej sypnij dynią. Posyp brokułem, koraliki pomidorkowe poukładaj na krańcach talerza. Obowiązkowo ser typu Feta i ziół narwanych z doniczki. Majonezu nałóż ile masz i jedz ile chcesz 🙂

  • comment-avatar
    joanna 21 czerwca 2016 (12:25)

    Liście sałaty na dnie miseczki
    Pomidorki-22 talareczki…
    Z czosnku i jogurtu i majonezu,
    sosik już szykujemy…
    Pomidorki nim polejemy.
    a na sosiku -na małych oczkach
    ser żółty trzemy i posypujemy.
    Bazylią ozdób tak na końcu sałatkowego wierszyka…
    Nie wiem jak u Was ale u mnie ten smakołyk szybko znika….

  • comment-avatar
    Trele Morele 21 czerwca 2016 (10:41)

    – 3 garście mixu sałat
    – paczka tofu (pokroić w kostkę, zamarynować w marynacie: 3 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu, 3 łyżki sosu sojowego i 2 ząbki czosnku)
    – garść grzanek PUTKA
    – garść nerkowców uprażonych
    – 1 mała czerwona cebula (pokrojona w cienkie półksiężyce)
    – ananas – pokrojony w kostkę
    – papryczka chilli pokrojona w skos
    – pomidorki koktajlowe przekrojone na pół

    Sos:
    4 łyżki oliwy, 1 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżki sosu sojowy, czosnek, miód, imbir na tarce, 1 łyżeczka octu ryżowego

  • comment-avatar
    Alina 21 czerwca 2016 (10:09)

    Składniki sałatki „CHRUPIĄCE KĄSKI”:
    -grzanki PUTKA
    -boczek (wędzony, w plastrach)
    -słonecznik (uprażony)
    -pomidorki koktajlowe
    -sałata lodowa
    -rukola
    Sos:
    -miód
    -musztarda miodowa
    -sok z cytryny
    -oliwa z oliwek
    -pieprz
    -sól ziołowa

  • comment-avatar
    Wiesia 21 czerwca 2016 (06:54)

    Sałata lodowa
    Pomidorki koktajlowe
    Chipsy z boczku wędzonego
    Czarne oliwki
    Grzanki oczywiscie 😉
    Sos vinegret

  • comment-avatar
    Monika 20 czerwca 2016 (22:07)

    cukinia
    groszek zielony
    filet z kurczaka
    grzanki
    woda koperek sól oliwa sok z cytryny

  • comment-avatar
    Malina 20 czerwca 2016 (19:15)

    Coś lekkiego,CHRUPIĄCEGO, smakowitego… i baaardzo w witaminki bogatego 🙂
    banan, jabłko, kiwi, pomarańcza, wiśnie, granat, grzanki ( Putkowe 😉 ), jogurt naturalny, ajerkoniak, gałka muszkatołowa, masło ( do podsmażenia grzanek), sok z cytryny…

  • comment-avatar
    Ania 20 czerwca 2016 (18:14)

    Mega szybka, bosko pyszna sałatka z wędzonym kurczakiem i grzankami Putka 🙂

    mieszanka sałat z rukolą
    pierś z kurczaka wędzona
    grzanki pszenne PUTKA
    kapary z zalewy
    olej
    sok z cytryny
    miód
    przyprawa do sałatek

    SMACZNEGO !!! 🙂

  • comment-avatar
    Anna 20 czerwca 2016 (18:03)

    sałatka z serem roquefort, słodką gruszką, boczkiem oraz grzankami z dressingiem

    Sałatka:
    ser roquefort
    gruszki
    boczek wędzony
    szczypiorek (wg. uznania)
    pomidor
    ogórek
    mieszanka świeżych sałat
    grzanki pszenne PUTKA 🙂
    Dressing:
    oliwa z oliwek extra virgin
    musztarda dijon
    ocet winny czerwony
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

  • comment-avatar
    Kasia 20 czerwca 2016 (13:54)

    Sezonowa sałatka z kalafiorem, na szybko

    kalafior ugotowany all dente
    kukurydza
    szynka lub inna wędlina w kostkę
    przenne grzanki PUTKA
    sos:
    jogurt naturalny + koper świeży + sól, pieprz

  • comment-avatar
    Kasia 20 czerwca 2016 (13:51)

    sałatka sezonowa z arbuzem i grzankami, IDEALNA NA UPAŁY!

    arbuz kroimy w koskę
    szynka lub inna wędlinka w kostkę
    kukurydza z puszki
    pszenne grzanki PUTKA

    sos: jogurt + kilka kropel soku z cytryny, można doprawić sola i pieprzem, do smaku.
    Podawać schłodzoną.

  • comment-avatar
    Kasia 20 czerwca 2016 (12:00)

    Sałatka łąkowa:
    liście podagrycznika
    liście ogórecznika
    sałata masłowa
    młode listki pokrzywy
    kwiaty koniczyny różowej
    ogórek
    pomidorki koktajlowe
    krajanka twarogowa
    Na sos:
    domowy jogurt
    czosnek
    posiekana natka pietruszki
    pieprz, sól
    cytryna

  • comment-avatar
    Daria 20 czerwca 2016 (08:52)

    Sezon letni w pełni, dlatego staram się jak najczęściej przygotowywać lekki i mało skomplikowane sałatki. Ostatnio serce domowników podbija ta z mango w roli głównej.

    Do wykonania potrzebujemy: Mix sałat z rukolą, 1 mango obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę, pierś z kurczaka przyprawiona papryką ostrą i usmażona na oleju kokosowym (bo zdrowiej!), pokrojony ser feta w kostkę i sos, który szybko wyczarujemy z soku z połówki cytryny, ząbku czosnku oraz pieprzu i soli. Łatwe, prawda?

    Tuż przed samą konsumpcją dodajemy do sałatki pszenne grzanki PUTKA. To bardzo ważne, żeby nie dodawać ich w czasie przygotowania naszej sałatki, bo mogą zmięknąć. Sałatka po odsiedzeniu paru godzin w lodówce jest gotowa do spożycia!;)

    f2df6249-503c-4ba9-afe1-ec5bd5922525

  • comment-avatar
    Katarzyna 20 czerwca 2016 (05:34)

    „CHRUPIĄCE KĄSKI”

    Składniki :

    Grillowane kawałeczki kurczaka opruszone lekko przyprawą do kurczaka
    Pszenne grzanki PUTKA
    pomidory (najlepiej odmiana pomidorów podłużnych)
    papryki w 3 kolorach (żółta, zielona, czerwona)
    mozzarela
    oliwki
    roka
    świeża bazylia

    Składniki na sos:
    zblendowane pomidorki koktajlowe
    ocet balsamiczny z miodem
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz

  • comment-avatar
    Justyna 18 czerwca 2016 (18:26)

    chrupiące kąski:
    sałata lodowa
    rukola
    pomidorki koktajlowe
    kolorowa papryka
    czerwona cebula
    sos pesto:
    zmiksowane prażone pestki dyni, słonecznika, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek
    na wierzch:
    kawałeczki piersi z kurczaka panierowane w sezamie
    chrupiące grzanki PUTKA
    prażone pestki dyni

  • comment-avatar
    Dominika 18 czerwca 2016 (16:17)

    Sałatka ‚CHRUPIĄCY KĄSEK’

    Składniki:
    – chrupiące pszenne grzanki PUTKA
    – aromatyczne pomidory
    – słodka suszona żurawina
    – czarne jak heban oliwki
    – słoneczna żółta papryka
    – tuńczyk odsiadujący wyrok w puszce
    – nie taka zimna sałata lodowa
    – sałata rzymska prosto ze słonecznej Italii
    – bogata w błonnik sałata radicchio
    – ziarna słonecznika o smaku późnego lata
    – delikatna mozzarella
    – świeża bazylia

    SOS:
    – złocista oliwa
    – ocet winny (a może niewinny?)
    – sól morska dla smaku
    – świeżo zmielony pieprz
    – sok z mocno wyciśniętej cytryny
    – pikantna musztarda

    Smacznego!

  • comment-avatar
    Łukasz 18 czerwca 2016 (15:08)

    Sałatka:
    – pszenne grzanki „PUTKA”
    – sałata lodowa
    – pieczona pierś z kurczaka przyprawiona przyprawą do kurczaka
    – pomidorki koktajlowe
    – smażone plasterki bekonu
    – kiełki
    – ser żółty
    Sos:
    – majonez
    – musztarda
    – jogurt naturalny
    – sól
    – pieprz
    – oregano

  • comment-avatar
    Aleksandra 18 czerwca 2016 (09:00)

    Sałatka:
    gotowany kurczak
    rukola
    kukurydza
    papryka
    ogórek małosolny
    sól ziołowa
    pieprz biały
    kropla oliwy

    sos:
    czosnek
    śmietana
    majonez
    pieprz
    sól
    pietruszka

  • comment-avatar
    Patrycja 18 czerwca 2016 (00:14)

    Szpinak
    Pomidory suszone
    grillowany kurczak
    Sałata lodowa
    Grzanki Putka
    Rukola
    Papryka

    Sos:
    jogurt grecki
    przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    olej

  • comment-avatar
    Kasia 17 czerwca 2016 (19:38)

    makaron z pszenicy durum lub ryżowy
    marchewki, starte na tarce o grubych oczkach
    kiełki słonecznika
    długi ogórek, pozbawiony gniazda nasiennego i pokrojony w półplasterki
    papryka czerwona i żółta, obie pokrojone w paski
    szalotki pokrojone w talarki
    garść świeżej i posiekanej kolendry
    kapusta pekińska, drobno posiekana
    czerwona kapusta, poszatkowana
    drobno pokrojony jarmuż

    GRZANKI

    dressing:
    olej rzepakowy
    sos sojowy
    ocet ryżowy
    brązowy cukier
    świeży imbir, drobno posiekany
    olej sezamowy
    czosnek przeciśnięty przez praskę

  • comment-avatar
    Iza 17 czerwca 2016 (18:51)

    Sałatka: pszenne grzanki PUTKA, grillowane polędwiczki z kurczaka, ser feta, sałata lodowa, papryka, czerwona cebula, zielony ogórek, orzechy włoskie, prażony słonecznik, suszona żurawina
    sos: woda, sól, miód, cytryna, olej

  • comment-avatar
    Mariola 17 czerwca 2016 (17:35)

    Składniki:
    pierś z indyka
    pszenne grzanki PUTKA
    mix sałat (roszponka, rukola, lodowa, liść dębu itd.)
    prażony sezam
    prażone siemię lniane
    prażony słonecznik
    mango
    pomarańcza

    Dressing:
    oliwa z oliwek
    imbir
    miód

  • comment-avatar
    Sylwia 17 czerwca 2016 (12:43)

    SKŁADNIKI sałatki: mix sałat (rukola + roszponka), świeże figi (wrześniowe), mandarynki, uprażone pesti migdałów, pszenne grzanki PUTKA
    SKŁADNIKI dressingu: ocet balsamiczny, sól, pieprz świeżo zmielony, oliwa z chilli

  • comment-avatar
    Joanna 17 czerwca 2016 (12:19)

    doprawiony gotowany brokuł, ser feta, prażony słonecznik, pszenne grzanki PUTKA, mocno czosnkowy gęsty sos (śmietana, jogurt naturalny, czosnek, sól pieprz, papryka)

  • comment-avatar
    Dorota 17 czerwca 2016 (11:25)

    Składniki :
    – Pszenne grzanki Putka,
    – mix sałat,
    – pomidorek,
    – ogórek,
    – rzodkiewka,
    Sos:
    – majonez,
    – ketchup,
    – papryka ostra.

  • comment-avatar
    Kinga 17 czerwca 2016 (11:20)

    Składniki na sałatkę :
    • Pszenne grzanki PUTKA
    • Sałata lodowa
    • Pomidorki koktajlowe
    • Czerwona cebula
    • Pierś z kurczaka

    Składniki na sos:
    • Musztarda
    • Oliwa z oliwek
    • Sól
    • Pieprz

  • comment-avatar
    Anastazja 16 czerwca 2016 (21:51)

    – pszenne grzanki PUTKA i prażone pestki słonecznika (chrupkość)
    – mix sałat (objętość)
    – pomidorki koktajlowe (rześkość)
    – świeża gruszka (słodycz)
    – ser feta (słoność)
    Wszystkie składniki wymagające krojenia rozdrabniamy zgodnie z własnym pomysłem i temperamentem.
    Kompozycję podkreślamy oliwą z oliwek wymieszaną z miodem.
    Konsumujemy w dobrym towarzystwie.

  • comment-avatar
    Agnieszka 16 czerwca 2016 (21:29)

    Sałatka Agniechy!
    – sałata lodowa
    – pomidor
    – pszenne grzanki PUTKA
    – kurczak smażony

    Sos:
    – jogurt naturalny
    – czosnek granulowany
    – miód
    – curry
    – sól
    – pieprz

    Mniaaaami!

  • comment-avatar
    Jurek 16 czerwca 2016 (21:20)

    Sałatka „Chrupiące kąski”
    składniki: pszenne grzanki PUTKA, zielony groszek, kukurydza, kiszony ogórek, tuńczyk
    sos: musztarda francuska, majonez

  • comment-avatar
    Alicja 16 czerwca 2016 (21:16)

    „Chrupiące kąski”
    składniki: pszenne grzanki PUTKA, zielony ogórek, kabanosy, por, cebula dymka, świeże listki kolendry
    sos: olej lniany, woda, sól i pieprz

  • comment-avatar
    Beata 16 czerwca 2016 (20:21)

    Pyszną i kolorową, zdrową i chrupiącą sałatkę przygotuję z następujących składników:
    pieczone buraczki
    ser feta
    roszponka
    prażone orzechy włoskie
    podsmażone na maśle z czosnkiem krewetki
    pszenne grzanki PUTKA

    Dressing przygotuję z:
    soku jabłkowego
    soku z cytryny
    miodu
    czubrycy
    bazylii
    pieprzu
    soli

  • comment-avatar
    Martyna 16 czerwca 2016 (19:48)

    Składniki:
    -mix sałat
    -grillowany kurczak
    -orzechy włoskie
    -melon miodowy
    -granat
    -pszenne grzanki PUTKA

    Dressing:
    -ocet balsamiczny
    -miód
    -sok z cytryny

  • comment-avatar
    Basia 16 czerwca 2016 (19:04)

    Składniki:
    -pszenne grzanki PUTKA
    -liście sałaty
    -pestki słonecznika
    -pestki dyni
    -czarna porzeczka
    -ser feta
    -estragon
    -rukola
    Sos
    -oliwa extra vergine
    – sok z cytryny
    – syrop klonowy
    -sól,pieprz

  • comment-avatar
    Barbara 16 czerwca 2016 (18:58)

    Składniki:
    -sałata
    -papryczka chilli
    -boczek wędzony
    -pszenne grzanki PUTKA
    -słonecznik
    -ser cheddar
    -słodka papryka
    Sos:
    -olej rzepakowy
    -ocet balsamiczny
    -musztarda dijon
    -miód
    -sól,pieprz,zioła prowansalskie

  • comment-avatar
    Ewa 16 czerwca 2016 (18:53)

    Sałatka z mojego ogródka
    Składniki:
    – pszenne grzanki PUTKA
    – młode listki botwinki
    – liście różnych sałat
    – kalarepka pokrojona w kostkę
    – rzodkiewka w plastrach
    – cebulka dymka i szczypiorek
    – ser typu Feta
    Sos:
    olej rzepakowy wymieszany z wodą źródlaną, szczyptą pieprzu ziołowego i słodkiej papryki

  • comment-avatar
    Barbara 16 czerwca 2016 (18:48)

    Składniki:
    – pomidorki koktajlowe
    -czerwona papryka
    -cebula
    -sałata
    -czarne oliwki
    -grzanki pszenne PUTKA
    -mozarella
    -kukurydza
    -kiełki rzodkiewki
    Dressing:
    -natka pietruszki
    -sok z cytryny
    – czosnek
    -oliwa
    -sól
    -pieprz
    -miód

  • comment-avatar
    Barbara 16 czerwca 2016 (18:47)

    Sałatka: „CHRUPIĄCE KĄSKI”

    Składniki:
    * Tuńczyk (puszka)
    * Ogórki konserwowe (kiszone mają za dużo wody)
    * Kukurydza
    * Papryka czerwona
    * Grzanki pszenne
    * Ryż biały

    Sos:
    * Majonez
    * Sól
    * Pieprz
    * Koperek

    DCIM00125

  • comment-avatar
    Izabela 16 czerwca 2016 (17:28)

    Sałatka :

    – Sałata lodowa
    – rzodkiewka
    – ser feta półtłusty
    – grzanki
    – pomidory koktajlowe
    – orzechy

    Sos:

    – koperek
    – oliwa z oliwek
    – sól
    – pieprz
    – zioła prowansalskie

  • comment-avatar
    Joanna 16 czerwca 2016 (16:19)

    -ser feta
    -sałata lodowa
    -marchewka
    -pestki słonecznika i dyni
    -pomidorki koktajlowe
    -sos:cytryna,ocet,olej,cukier,pieprz,sól

  • comment-avatar
    Aneta 16 czerwca 2016 (15:33)

    Sałatka:
    *pszenne grzanki putka
    *szynka parmeńska
    *ser Gruyere
    *rukola
    *truskawki
    *prażone nasiona słonecznika
    *prażone płatki migdałów
    *prażone nasiona sezamu

    Sos:
    *zblendowane truskawki
    *ocet balsamiczny
    *miód
    *pieprz kolorowy
    *sól

  • comment-avatar
    Jeremiasz 16 czerwca 2016 (14:27)

    Sałatka:
    -Pomidorki koktajlowe (im słodsze tym lepsze!);
    -Ogórek gruntowy;
    -Kukurydza;
    -Papryka (najlepiej żółta!);
    -Prażona cebulka;
    -Sałata lodowa;
    -Trochę rukoli;
    Sos:
    -Jogurt grecki;
    -Ocet balsamiczny (może być też ocet z dobrego cydru!);
    -Duży ząbek czosnku;
    -Sól i pieprz do smaku;
    -(opcjonalnie: szczypta Vegetty);
    -Dobry olej lniany, lub rzepakowy;

  • comment-avatar
    klaudia 16 czerwca 2016 (13:50)

    Przenne grzanki 🙂
    #kapusta pekinska
    #pomidorki koktajlowe
    #czerwona cebula
    #oliwki zielone
    #ser feta
    Polane oliwa z oliwek bazyliowo /czosnkowa ?

  • comment-avatar
    Katarzyna 16 czerwca 2016 (12:49)

    A ja uwielbiam prostą sałatkę z:
    szpinakiem
    pomidorkami
    podsmażone pestki z dyni
    ugotowane jajka
    a jak do tego dodamy grzanki Putka sałatka od razu zyskuje pyszny chrupki element
    troszkę soli
    oliwa z oliwek
    i życzę wszystkim smacznego

  • comment-avatar
    Natalia 16 czerwca 2016 (12:27)

    Miodowy zawrót głowy:
    – pszenne grzanki PUTKA
    – świeży szpinak
    – dojrzałe awokado
    – soczysta gruszka
    – pomidorki koktajlowe
    – ser brie
    Sos:
    – pesto bazyliowe
    – delikatny ocet winny
    – miód (najlepiej lipowy)
    – świeżo mielony pieprz, sól

  • comment-avatar
    Adrian 16 czerwca 2016 (11:16)

    ,,KONKURS: Smakowity pomysł na sałatkę z pszennymi grzankami PUTKA”
    Składniki:
    Sałatka:
    -pszenne grzanki Putka
    -oliwa z oliwek
    -wędzony boczek
    -sałata radicchio
    -sałata rzymska
    -obrane orzechy włoskie
    -szczypiorek
    -ser Roquefort
    Sos:
    -oliwa z oliwek
    -czerwony ocet winny
    -musztarda Dijon
    -sól morska
    -świeżo mielony czarny pieprz

  • comment-avatar
    Marta 16 czerwca 2016 (11:00)

    Smakowity pomysł na sałatkę z…grzankami pszennymi Putka:
    świeży, piękny zieloniutki szpinak
    dorodne, słodkie, czerwoniutkie truskawki
    wyrazisty ser blue cheese
    prażone pestki lub orzechy do wyboru- choć ja polecam prażone migdały (pychota!)
    i oczywiście grzanki pszenne Putka!
    Z sosem nie wymyślamy za dużo- ocet balsamiczny (może być smakowy, np: pomarańczowy)
    odrobina cukru, soli…et voilà!
    Smacznego!
    🙂

  • comment-avatar
    Dorota 16 czerwca 2016 (10:58)

    Posiekana nożem rzodkiewka, posiekane jaja ugotowane na twardo, kiełbasa parówkowa, szczypior, majonez, śmietana, musztarda cukier, sól pieprz

  • comment-avatar
    Waldemar 16 czerwca 2016 (10:06)

    pszenne grzanki PUTKA
    dowolna sałata zielona
    pomidorki
    mozzarela
    pierś z kurczaka
    SOS
    musztarda ostra
    musztarda o mniejszym stopniu ostrości
    olej słonecznikowy
    sok z cytryny
    miód
    czosnek
    koperek, lub natkę pietruszki, świeża bazylia
    sól , pieprz

    przepis

  • comment-avatar
    Robert 16 czerwca 2016 (09:57)

    składniki
    pszenne grzanki putka
    ser mozzalella
    rzodkiewka
    por
    sałata lodowa
    koperek
    olej
    sos
    majonez
    sól i pieprz
    sos czosnkowy
    oliwa
    słodka papryka w proszku

  • comment-avatar
    Angelika 16 czerwca 2016 (09:37)

    Składniki :
    pszenne grzanki Putka
    makaron al dente
    liście szpinaku
    blanszowane na maśle szparagi z czosnkiem
    pomidory
    szynka słona np włoska serrano lub parmeńska
    parmezan

    sos:
    oliwa
    sół
    pieprz cytrynowy
    bazylia
    zioła wg uznania

  • comment-avatar
    Agnieszka 16 czerwca 2016 (09:36)

    pszenne grzanki PUTKA
    gruszka
    ser kozi
    roszponka
    rukola
    orzechy nerkowca
    granat

    sos:
    musztarda
    miód
    cytryna
    sól
    pieprz

  • comment-avatar
    Małgorzata 16 czerwca 2016 (09:28)

    Składniki:
    pszenne grzanki PUTKA, sałata lodowa,kukurydza,pomidorki koktailowe,prażone pestki slonecznika,cebula dymka
    Dressing:oliwa z oliwek, trochę musztardy łagodnej, przeciśnięte ząbki czosnku, bazylia, sól, pieprz

  • comment-avatar
    Justyna 16 czerwca 2016 (09:21)

    ,,KONKURS: Smakowity pomysł na sałatkę z pszennymi grzankami PUTKA”

    Składniki:
    pszenne grzanki PUTKA
    papryczka chili
    rzodkiewka
    ser mozzarella
    por
    sałata lodowa
    kapusta pekińska
    natka pietruszki
    koperek
    olej
    woda
    cukier
    pieprz

    Sos:
    czosnek
    śmietana z kubeczka
    majonez
    cukier
    pieprz

  • comment-avatar
    Alicja 15 czerwca 2016 (17:19)

    Składniki:
    pszenne grzanki PUTKA
    feta
    pomidor koktajlowy
    papryka
    sałata lodowa
    + wykałaczki

    Sos:
    oliwa
    woda
    zioła prowansalskie
    cukier
    słodka papryka w proszku
    sól i pieprz

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny