KONKURS „Rozsmakuj się w olejach SemCo!”

Dolej smakowy BIO Olej Słonecznikowy do sałatki i wygraj fantastyczny zestaw od firmy SemCo !

Zapraszam do udziału w zabawie, polegającej na przedstawieniu pomysłu na niebanalną sałatkę, do której przygotowania wykorzystacie 1 z 8 Słonecznikowych BIO Olejów smakowych firmy SemCo. Kliknijcie tutaj, aby sprawdzić, jakie smaki macie do wyboru. Żeby Wasza propozycja wzięła udział w konkursie wystarczy zaprezentować koncepcję dania, bez konieczności zamieszczania dokładnego przepisu i ilości wykorzystanych składników. Niemniej jednak w Waszej odpowiedzi musi znaleźć się informacja (słownie lub na zdjęciu), który Bio Olej SemCo wykorzystalibyście do jej przyrządzenia. Zachęcam Was również do dodania zdjęcia sałatki oraz przedstawienia jej nazwy – nie jest to jednak wymóg konieczny. Swoje pomysły wpisujcie w komentarzu poniżej lub w poście ogłaszającym konkurs na FB. Konkurs trwa do 27 maja 2019 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone przed końcem maja.

Jednocześnie zapraszam Was do zapoznania się z moimi pomysłem na sałatkę „CZEKOLADOWA PIKANTERIA”, do której przygotowania wykorzystałam BIO Olej Słonecznikowy SemCo o Smaku Ostrej Papryki KLIK KLIK.

W skład zestawu, który otrzyma autor zwycięskiej sałatki wchodzi 7 butelek olejów SemCo o pojemności 250 ml.

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

Wyniki konkursu

Serdecznie dziękuję wszystkim za udział w zabawie. Wasze kompozycje z wykorzystaniem nowych BIO Olejów Słonecznikowych SemCo były bardzo interesujące i warte wypróbowania. Niemniej jednak, spośród wszystkich propozycji zgłoszonych na blogu oraz FB, najbardziej zainteresował mnie pomysł na wykorzystanie Oleju o Smaku Pieprzu i faktycznie po przetestowaniu stwierdzam, że jest to strzał w dziesiątkę! Tym samym nagroda trafia do ISY (komentarz na blogu z dnia 26 maja 2019 | 17:42).

GRATULACJE!

12 komentarzy do "KONKURS "Rozsmakuj się w olejach SemCo!""

  • comment-avatar
    Żona Wrona 27 maja 2019 (20:21)

    Garść rucoli, 6 szparagów zielonych ugotowanych na chrupko, 3 plastry szynki parmeńskiej usmażonej na suchej patelni, kilka suszonych pomidorów, 1 brzoskwinia ufo pokrojona na cząstki, mix ziaren. Dressing: olej semco pomidorowy, sól, pieprz, łyżka miodu, 2 łyżki aceto daktylowego, 1 łyżka soku z cytryny.

  • comment-avatar
    Niki 27 maja 2019 (17:33)

    Zawsze robie na oko, ale mniej wiecej składniki na moja ulubiona sałatkę to niecałe 100 g ugotowanej kaszy quinoa (mozna pominąć/ wybrac inna kasze lub zdecyfowac sie na makaron typu orzo), szklanka czerwonej kapusty pokrojonej w kostke, szklanka listków jarmużu , jeden spory swiezy pomidor malinowy tez pokrojony w kostke, garści orzechow migdalowych (moga byc tez inne lub pominiete jezeli mamy alergie), garsci jagod goji. Sklad dressingu to 1/2 awokado rozdrobnionego widelcem, sok z 1/2 cytryny,1 łyżeczka miodu, szczypta soli, 1 łyżka Bio Oleju SemCo Słonecznikowego o Smaku Ostrej Papryki.

  • comment-avatar
    Anna 27 maja 2019 (15:31)

    SKŁADNIKI:
    -Mix sałat
    -1/2 dużego granatu
    – 1 mała cebula czerwona
    – ser camembert
    – 50 g orzechów włoskich rozdrobnionych
    SOS
    – 50 ml soku z pomarańczy
    – 2 łyżki BIO Olej Słonecznikowy o Smaku Czosnku
    – 1 łyżka octu jabłkowego ( ja robię go sama)
    – 1 łyżka miodu

    Wszystko razem wymieszać. Pycha. Smacznego

  • comment-avatar
    Isa 26 maja 2019 (17:42)

    Właśnie zaczyna się sezon na arbuza – soczystego i słodkiego. A gdyby tak podać go na ostro z serem feta, oliwkami i BIO OLEJEM SŁONECZNIKOWYM O SMAKU PIEPRZU? Tego smaku nigdy nie zapomnisz i już zawsze będziesz do niego tęsknić.

    SAŁATKA „PETARDA” Z ARBUZA
    Z BIO OLEJEM SEMCO O SMAKU PIEPRZU

    Składniki:

    1 mały arbuz (ok. 1 kg)
    1 czerwona cebula
    1 limonka
    25 dag sera feta
    1 garść liści mięty
    4 łyżki BIO OLEJU SEMCO O SMAKU PIEPRZU
    10 dag czarnych oliwek bez pestek

    Przygotowanie:

    1. Obieramy cebulę i kroimy ją w piórka. Zalewamy ją sokiem z limonki i odstawiamy do lodówki.
    2. Miąższ arbuza kroimy w kostkę, oczyszczamy z pestek i przekładamy do salaterki.
    3. Ser feta kroimy na małe kawałki i dodajemy do arbuza razem z oliwkami oraz posiekanymi liśćmi mięty.
    4. Do cebuli dodajemy BIO OLEJ SEMCO O SMAKU PIEPRZU, wlewamy do salaterki i delikatnie mieszamy.

    Ta sałatka jest doskonała jako wytrawny deser albo dodatek do mięsa z grilla.

  • comment-avatar
    MiMi&Natura 25 maja 2019 (16:02)

    SAŁATKA ZORRO (inspirowana zorbą:P)

    – gramy czasem w zielone, a jak wiemy żeby wygrać nie można zapomnieć o garści czegoś zieeelonego! Wybieramy więc zieloność w jej najlepszym wydaniu czyli jamuż, liście świeżej botwinki, dużą garść sałaty lodowej i awokado (otrzymamy w ten sposób nader ciekawy mix zieloności)!
    – urybiam otrzymaną zieloność procją łososia!
    – inspirowana dźwiękiem zorby dodaję pomidorów, czerwonej papryki i odrobinę cebulki!
    – zorrowatość otrzymuję pokrapiając sałatkę BioOlejem Semco Ostra Papryka!
    – końcowo urozmaicam dzieło dużą dawką nasion dyni i pokrabiam świeżą cytryną!

    Smacznego wszystkim!

  • comment-avatar
    KamQ 23 maja 2019 (12:46)

    „Dyniowa Fantazja z Orzechową Nutką”

    Składniki na dressing dyniowy:
    – 2 małe jogurty greckie naturalny
    – 2 łyżki octu jabłkowego
    – 2 łyżki oliwy z oliwek lub BioOleju Semco Czosnek
    – 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praską
    – 1 łyżka syropu klonowego
    – 1/3 szklanki puree z dyni (domowe lub kupne)
    – 1/2 łyżeczki soli
    – szczypta suszonego tymianku
    – szczypta cynamonu

    Przygotowanie:
    Zblendować razem wszystkie składniki.
    Schłodzić w lodówce, wyjąć tuż przed podaniem sałatki.

    Składniki na sałatkę:
    – 1 dynia piżmowa (upieczona z dodatkiem BioOleju Semco Orzech włoski, syropu klonowego, szczypty cynamonu i soli, schłodzona i pokrojona w cząstki)
    – 1 jabłko pokrojone w cienkie plasterki
    – 1/2 szklanki uprażonych orzechów włoskich
    – 1/2 szklanki suszonej żurawiny
    – mix sałatkowy ok. 200 g

    Przygotowanie:
    Ułożyć wszystkie składniki, polać dressingiem, wcinać ♥

  • comment-avatar
    Anna 22 maja 2019 (20:35)

    W związku z tym, że staram odżywiać się zdrowo, to moim zdaniem takie oleje doskonale pasowałyby do sałatek bezmięsnych, dlatego od razu pomyślałam o sałatce z krewetkami.
    Składniki:
    makaron pełnoziarnisty
    krewetki
    czerwona cebula
    parmezan
    natka pietruszki
    pomidorki koktajlowe
    winegret na bazie oleju z dodatkiem ostrej papryczki
    smacznego 🙂

  • comment-avatar
    Anna K-G 22 maja 2019 (12:30)

    Kiedy nadchodzi lato, w końcu mogę zrobić naszą kochaną sałatkę, podpatrzona kiedyś u koleżanki, ale zmodyfikowana lekko i teraz dla nas doskonała. Potrzebujemy arbuza którego kroimy w niewielką kostkę, ser feta który kroimy w nieco mniejsze kosteczki, do tego kilka listków mięty, odrobina naszego rodzimego siemienia lnianego i kilka łyżek oleju, do tej pory dawałam konopny, ale myślę, że równie pyszna i podkręcona z smakiem byłaby z olejem z orzechów włoskich. Druga letnia sałatka to marynowane w sosie sojowo-grzybowym tofu naturalne, pokrojone w kostkę. Do tego kurczak pokrojony w kostkę i usmażony z dodatkiem soli i pieprzu. Listki szpinaku który zbieram na grządce, kilka młodych listków rukoli też już nam rośnie i pomidorki koktajlowe, całość podkręciłabym olejem z chili, to dodałoby wyrazistości i pazura tej sałatce bo w dotychczasowej wersji dodaję olej lniany tłoczony na zimno i dodaję chili które dostałam od koleżanki która ma męża hindusa, jest mega ostre ale pyszne.

  • comment-avatar
    Andżelika 21 maja 2019 (17:12)

    Składniki:
    •BioOlej Semco orzech wloski
    •Rukola
    •Ser pleśniowy
    •Migdały
    •Maliny
    Sposób przygotowania:
    Migdały prażymy na oleju Semco o smaku orzecha włoskiego. Maliny oraz rukolę myjemy, a następnie wrzucamy do miski. Dodajemy lekko rozdrobniony ser pleśniowy oraz migdały. Całość polewamy odrobiną BioOleju Semco orzech włoski. Sałatka idealnie komponuje się z półsłodkim, czerwonym winem. Smacznego!

  • comment-avatar
    Ania 20 maja 2019 (08:25)

    SAŁATKA GRANAT’owy KURCZAK 🙂

    Mój autorski przepis na tę sałatkę składa się z niewielu składników jednak jakże smakowitych :

    mix sałat w dowolnym gatunku – u mnie mix sałaty lodowej, rukoli i paseczków z buraka
    10 sztuk pomidorków koktajlowych
    podwójna pierś z kurczaka
    1 papryczka chilli
    garść słonecznika lub pestek dyni
    1 średniej wielkości granat
    olej Bio SemCo Bazylia

    Pierś z kurczaka marynujemy wedle uznania w ulubionych przyprawach – ja użyłam papryki słodkiej i ostrej, pieprzu, soli i odrobiny przyprawy do kurczaka. Pieczemy ją w piekarniku na złoty kolor.
    Pomidorki kroimy na połówki. Granata obieramy i wyjmujemy pestki.
    Na półmisku układamy – sałatę, pomidorki koktajlowe, pestki słonecznika lub dyni, pokrojoną bardzo drobno papryczkę chilli (bez pestek), pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka, sam wierzch posypujemy granatem i polewamy olejem Bio SemCo Bazylia.
    SMACZNEGO ! 🙂

  • comment-avatar
    Justyna 16 maja 2019 (20:39)

    Składniki:
    3 gruszki,
    ser feta,
    rukola,
    olej o smaku czosnku.
    Sałatę umyć, osączyć. Obrane i wydrążone gruszki pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać rukolę z owocami, posypać lekko rozkruszonym serem feta, polać olejem o smaku czosnkowym. Smacznego!

  • comment-avatar
    Justyna Ł 16 maja 2019 (14:15)

    Proponuję sałatkę BOTWINOVE LOVE
    Duży pęczek botwinki
    Kostka sera feta
    Trzy lub4 ma dary ko,
    BioOlej Semco orzech wloski orzechy wloskie

    Buraczki pieczemy w całości do miękkości, następnie obieramy i kroimy w plasterki. Mandarynki filetujemy. Ser feta kroimy w plasterki. Buraki, mandarynki i ser układamy naprzemiennie na półmisku. Liście botwinki siekamy, orzechy prażymy na patelni. Buraki, ser i mandarynki polewamy olejem Semco, całość posypujemy posiekanymi liśćmi botwinki i orzechami. To idealne połączenie slodyczy i soli, ze świeżością mandarynki i aromatem orzechów!

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny