KONKURS „Rozsmakuj się w olejach SemCo!”

Dolej smakowy BIO Olej Słonecznikowy do sałatki i wygraj fantastyczny zestaw od firmy SemCo !

Zapraszam do udziału w zabawie, polegającej na przedstawieniu pomysłu na niebanalną sałatkę, do której przygotowania wykorzystacie 1 z 8 Słonecznikowych BIO Olejów smakowych firmy SemCo. Kliknijcie tutaj, aby sprawdzić, jakie smaki macie do wyboru. Żeby Wasza propozycja wzięła udział w konkursie wystarczy zaprezentować koncepcję dania, bez konieczności zamieszczania dokładnego przepisu i ilości wykorzystanych składników. Niemniej jednak w Waszej odpowiedzi musi znaleźć się informacja (słownie lub na zdjęciu), który Bio Olej SemCo wykorzystalibyście do jej przyrządzenia. Zachęcam Was również do dodania zdjęcia sałatki oraz przedstawienia jej nazwy – nie jest to jednak wymóg konieczny. Swoje pomysły wpisujcie w komentarzu poniżej lub w poście ogłaszającym konkurs na FB. Konkurs trwa do 27 maja 2019 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone przed końcem maja.

Jednocześnie zapraszam Was do zapoznania się z moimi pomysłem na sałatkę „CZEKOLADOWA PIKANTERIA”, do której przygotowania wykorzystałam BIO Olej Słonecznikowy SemCo o Smaku Ostrej Papryki KLIK KLIK.

W skład zestawu, który otrzyma autor zwycięskiej sałatki wchodzi 7 butelek olejów SemCo o pojemności 250 ml.

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

3 komentarze do "KONKURS "Rozsmakuj się w olejach SemCo!""

  • comment-avatar
    Ania 20 maja 2019 (08:25)

    SAŁATKA GRANAT’owy KURCZAK 🙂

    Mój autorski przepis na tę sałatkę składa się z niewielu składników jednak jakże smakowitych :

    mix sałat w dowolnym gatunku – u mnie mix sałaty lodowej, rukoli i paseczków z buraka
    10 sztuk pomidorków koktajlowych
    podwójna pierś z kurczaka
    1 papryczka chilli
    garść słonecznika lub pestek dyni
    1 średniej wielkości granat
    olej Bio SemCo Bazylia

    Pierś z kurczaka marynujemy wedle uznania w ulubionych przyprawach – ja użyłam papryki słodkiej i ostrej, pieprzu, soli i odrobiny przyprawy do kurczaka. Pieczemy ją w piekarniku na złoty kolor.
    Pomidorki kroimy na połówki. Granata obieramy i wyjmujemy pestki.
    Na półmisku układamy – sałatę, pomidorki koktajlowe, pestki słonecznika lub dyni, pokrojoną bardzo drobno papryczkę chilli (bez pestek), pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka, sam wierzch posypujemy granatem i polewamy olejem Bio SemCo Bazylia.
    SMACZNEGO ! 🙂

  • comment-avatar
    Justyna 16 maja 2019 (20:39)

    Składniki:
    3 gruszki,
    ser feta,
    rukola,
    olej o smaku czosnku.
    Sałatę umyć, osączyć. Obrane i wydrążone gruszki pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać rukolę z owocami, posypać lekko rozkruszonym serem feta, polać olejem o smaku czosnkowym. Smacznego!

  • comment-avatar
    Justyna Ł 16 maja 2019 (14:15)

    Proponuję sałatkę BOTWINOVE LOVE
    Duży pęczek botwinki
    Kostka sera feta
    Trzy lub4 ma dary ko,
    BioOlej Semco orzech wloski orzechy wloskie

    Buraczki pieczemy w całości do miękkości, następnie obieramy i kroimy w plasterki. Mandarynki filetujemy. Ser feta kroimy w plasterki. Buraki, mandarynki i ser układamy naprzemiennie na półmisku. Liście botwinki siekamy, orzechy prażymy na patelni. Buraki, ser i mandarynki polewamy olejem Semco, całość posypujemy posiekanymi liśćmi botwinki i orzechami. To idealne połączenie slodyczy i soli, ze świeżością mandarynki i aromatem orzechów!

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny