Konkurs „Czwarte urodzinowe FOTO Wyzwanie z Just a SALAD!”

Przygotuj sałatkę z mojego przepisu, zrób jej piękne, apetyczne zdjęcie i wygraj 1 z 25 fantastycznych nagród!

Już po raz czwarty, serdecznie zapraszam Was do udziału w wyjątkowym konkursie z okazji urodzin bloga. Podobnie jak w ubiegłych latach, zabawa polega na sfotografowaniu dowolnej sałatki, przygotowanej według mojego przepisu. Na blogu są obecnie 464 kulinarne wpisy, więc jest z czego wybierać. Oczywiście możecie korzystać również z receptur, które będę dodawać w trakcie trwania konkursu.

Podobnie, jak w ubiegłych latach, przygotowując Wasze sałatki możecie dokonać tylko jednej modyfikacji tj. dodać lub pominąć 1 składnik, albo zamienić 1 wybrany produkt na inny. W konkursie zwyciężą najciekawsze, najładniejsze i zarazem najbardziej apetyczne ujęcia. Konkurs trwa do 28 czerwca 2020 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone do dnia 13 lipca 2020 r. A co jest do wygrania? Otóż, przyznane zostaną 2 nagrody główne! Zwycięzca otrzyma Patelnię Woll Diamond 24 cm przekazaną przez Sklep Patelnie Tytanowe WOLL, Laureat 2 miejsca zgarnie Parowar Tefal Convenient VC1401 od firmy SEKO a także przyznane zostaną aż 23 wyróżnienia.

Konkursowe fotografie zamieszczajcie w komentarzu poniżej (wówczas wielkość pliku nie może przekraczać 4 MB) lub w poście ogłaszającym konkurs na FB. Nie zapomnijcie podać nazwy sałatki i opisać ewentualnych modyfikacji.

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

Pozostałe nagrody:

WYNIKI KONKURSU!

Pięknie dziękuję wszystkim za bardzo liczny udział w 4 Urodzinowym Foto Wyzwaniu! Wasze ujęcia prezentują się rewelacyjnie, poziom był bardzo wysoki i naprawdę niezwykle trudno było podjąć decyzję, które zdjęcia mają zostać wyróżnione oraz wybrać autorów Zwycięskich ujęć. Jak zwykle, z pomocą przyszli tu Partnerzy konkursu

i tak na drodze głosowania zdecydowano, że Nagrodę Główną przekazaną przez Sklep Patelnie Tytanowe WOLL otrzymuje Magdalena Kaczmarek, która przygotowała rewelacyjną fotografię sałatki „DUTCH BABY Z JAJAMI”.

Laureatką II miejsca jest Zuzia Buczek, autorka pięknych, artystycznych zdjęć sałatki „ZIARENKA ZDROWIA” i w nagrodę otrzymuje parowar od firmy SEKO.

Poniżej przedstawiam listę osób które zostały wyróżnione w konkursie. Kolejność na liście jest przypadkowa, a nagrody zostały przydzielone losowo.

1. Katarzyna Moń – Nagroda od BORNER
2. Dorota Kozakiewicz-Lejderman – Nagroda od FIKA FLAVOUR
3. Justyna Dąbek – Nagroda od HELPy
4. Sękowska Magdalena – Nagroda od HELPy
5. Agnieszka Socha-Kisielewska – Nagroda od HELPy
6. Magdalena S. (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od Hotz
7. Bożena K (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od Hotz
8. Justyna Lewandowska – Nagroda od Hotz
9. Dorota Wójcicka – Nagroda od OLE!
10. Zuzanna Koziara – Nagroda od OLE!
11. Katarzyna M (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od OLE!
12. Katarzyna Michalska – Nagroda od OLE!
13. Marzena Przeorska – Nagroda od OLE!
14. Kamila (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od POLSKIE MŁYNY
15. Dorota Włodarczyk – Nagroda od PUTKA
16. Dominika Ce – Nagroda od PUTKA
17. Madzia (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od PUTKA
18. Emilia Gryzik – Nagroda od SERENADA
19. Weronika Skibniewska – Nagroda od SERENADA
20. Anna Bliźniakowska – Nagroda od SERENADA
21. Agata (zgłoszenie z bloga) –  Nagroda od SOKOŁÓW
22. Dorota Nowotny – Nagroda od SOKOŁÓW
23. DANUSIA (zgłoszenie z bloga) – Nagroda od SUPER KRÓWKA & SUPER FUDGIO

GRATULACJE!!! Wszystkich nagrodzonych, którzy zgłaszali swoje prace na blogu proszę o kontakt drogą mailową (justa@justasalad.pl) natomiast Ci z Was, którzy zamieścili prace na FB proszę o wiadomość prywatną na fanpage’u. W wiadomościach prześlijcie proszę adres do wysyłki nagrody, numer telefonu oraz oświadczenie, o którym mowa w regulaminie.

26 komentarzy do "Konkurs „Czwarte urodzinowe FOTO Wyzwanie z Just a SALAD!”"

  • comment-avatar
    PatrycjaZet 28 czerwca 2020 (19:25)

    Muszę przyznać, że najcięższym dla mnie zadaniem konkursowym był wybór sałatki. To niesamowite, że stworzyła Pani tak obfitą liczbę oryginalnych przepisów, setki różnorodnych składników, piękne zdjęcia – aż ślinka cieknie, nie mówiąc już o pomysłowości w nazywaniu każdej jednej sałatki.
    Podróż po tutejszej bazie sałatek była bardzo przyjemna dla wyobraźni, najchętniej zrobiłabym je wszystkie na raz!
    Wreszcie udało się wybrać tę jedną – HUMMUŚNIĘTE JAJECZKA – zabrzmiało super, wyglądało przepięknie, więc przegłosowane. Zapowiedziałam mężowi co zjemy po dzisiejszej wycieczce w góry, a on cały dzień chodził uśmiechnięty i powtarzał, że jest hummuśnięty 🙂 Tak mu się spodobało.
    Sałatka Hummuśnięte jajeczka była szybka w przygotowaniu, pyszna i lekka – idealna po tak upalnym i męczącym dniu! Dziękujemy 🙂
    PS. W przepisie pominęłam jedynie dynię 🙂

  • comment-avatar
    Katarzyna Moń 27 czerwca 2020 (22:46)

    „Spotkanie przy grillu” idealna propozycja na ciepłe, letnie wieczory. Sałatka wyśmienita! Niezwykle połączenie smaków tworzy cudowną w smaku całość. Żółte pomidorki koktajlowe zamieniłam na czerwone.

  • comment-avatar
    Marta Lipiec 27 czerwca 2020 (17:37)

    “ŚRÓDZIEMNOMORSKA OBFITOŚĆ ” jest tym czego nam wszystkim teraz trzeba, czyli smakiem wakacji. Nie mogłam pominąć ani zamienić żadnego składnika bo wtedy to wspomnienie nie byłoby pełne. Teraz szczególnie trudno o wakacje za granicą, dlatego takie sałatki są tym co może nam je zastąpić w pewnym stopniu. Wystarczy zamknąć oczy i jeść 😁

  • comment-avatar
    Magdalena S. 27 czerwca 2020 (14:00)

    Z okazji rozpoczynającego się lata, celebrując wraz z kolegą zakończenie studiów i obronę pracy dyplomowej, przygotowałam sałatkę „Słoneczna Italia”. Zachwyciła mnie kontrastowymi kolorami, lekkością oraz łatwością przygotowania. Przywołuje wspomnienia o wakacyjnych podróżach ze znajomymi do śródziemnomorskich krajów skąpanych w południowym słońcu. Idealna na czerwcowe popołudnie. Jedynym składnikiem, który dodałam były kiełki słonecznika, jeszcze bardziej podkreślające orzechową nutę sałatki

  • comment-avatar
    Katarzyna M 27 czerwca 2020 (12:56)

    Cześć 😀
    Wybrałam do zrobienia sałatkę „Wegańska komosutra”, ponieważ rzodkiewka i szczypiorek bardzo kojarzą mi się z wiosną, ciecierzycę wymieniłam na wędzone tofu, podsmażone na patelni, dzięki czemu chrupka skórka doskonale skomponowała się z podprażonymi płatkami migdałowymi. Sałatka była równie smakowita jak zdjęcie.

  • comment-avatar
    Zbyszek 26 czerwca 2020 (09:31)

    „REWOLUCYJNEGO ŚLEDZIKA” przyrządzić się odważyłem,
    i o dziwo – harmonię smaku zdobyłem.
    Teraz, gdy już sałatka wypróbowana,
    będzie obowiązkowo na domowej imprezie serwowana.
    Chrupiące płatki migdałów, miks bananów i brzoskwiń, z żurawiny smakiem
    stanowią fajne połączenie z rybnym światem.
    Jedyna zmiana, którą poczyniłem –
    to śledzika na okrągło od SEKO w miejsce greckiego umieściłem.
    Pytanie do Just salad mam:
    czy nazwę sałatki na „REWELACYJNEGO ŚLEDZIKA” nie wypada zamienić nam…? 😉

    • comment-avatar
      Zbyszek 26 czerwca 2020 (16:56)

      Oczywiście chodzi o koreczki śledziowe SEKO, a nie -śledzika na okrągło 🙂

  • comment-avatar
    Agata 25 czerwca 2020 (21:44)

    Pełna smaku sałatka Brokułowe Oblężenie. Jej przygotowanie wymaga odrobię wysiłku i nieco więcej czasu, ale efekt zdecydowanie jest tego wart! Pyszne warzywa otulone niebanalnym, aromatycznym pesto i dodatek wyrazistego parmezanu – połączenie smaków i tekstur, które razem tworzy spójną, pyszną całość. To zdecydowanie moje smaki! Sałatka jest świetna podana na ciepło, ale smakuje równie dobrze także kolejnego dnia, jako przekąska na zimno 😉

    • comment-avatar
      Agata 25 czerwca 2020 (21:46)

      Jedyną modyfikacją w przepisie była zamiana migdałów (których akurat nie miałam pod ręką) na orzeszki ziemne 🙂

  • comment-avatar
    DANUSIA 25 czerwca 2020 (21:37)

    Jeszcze jedno ujęcie .

  • comment-avatar
    DANUSIA 25 czerwca 2020 (21:36)

    🙂

  • comment-avatar
    DANUSIA 25 czerwca 2020 (21:34)

    ,,SUPER KRÓWKA NA WYPASIE ” bo jak urodziny , to musi być pyszny deser. Owocowa sałatka na słodkim spodzie, cudownie smakowało. Kaki zastąpiłam brzoskwinią. 🙂

  • comment-avatar
    Bożena K 21 czerwca 2020 (11:14)

    4 Urodziny Just a SALAD świętujemy niebanalną sałatką Kamczacki Skarb, Jej składniki tak mnie zaintrygowały,że czekałam z utęsknieniem na owoce jagód. Doczekałam się i zrobiłam ! /dodałam dla rozjaśnienia kilka białych kwiatków/ Tak wesołej i kolorowej sałatki o niepowtarzalnym smaku nie jadłam.
    Justyno gratuluję pomysłu ! A my zabieramy ją do ogrodu, bo tam wygląda i smakuje jeszcze lepiej.
    A Tobie życzę nieustającej weny twórczej na następne lata ! 🙂

    • comment-avatar
      Bożena K 21 czerwca 2020 (11:20)

      :))

    • comment-avatar
      Just a SALAD 21 czerwca 2020 (11:49)

      Ślicznie dziękuję! Fantastyczne ujęcie! 🙂

  • comment-avatar
    Anna Bliźniakowska 20 czerwca 2020 (20:23)

    Najlepsze życzenia dla Just a SALAD 🌸🎂🍾
    Na przyjęcie zrobiłam „PO NITCE DO PARÓWKI” 😉
    Pyszna jest bo z curry, jak mówi mój mąż. Zamieniłam roszponkę na rzymską, lepiej nam smakuje twardsza sałata.
    Gotując makaron z parówkami dosypałam curry, to wzmocniło smak.
    Z marchwi zrobiłam cienkie nitki jak spaghetti, dzięki kupionej wcześniej tarce Borner Polska Dokładnie taka sama tarka, jest nagrodą w konkursie jest super!!!

    • comment-avatar
      Just a SALAD 21 czerwca 2020 (11:49)

      Dziękuję!!!

  • comment-avatar
    Beata Uliasz 19 czerwca 2020 (14:38)

    „Buraczkowy kalafiorek”…
    Gdy skosztowałam czarodziejskich kulek z kalafiora … przepadłam 😍 To bardzo oryginalny i pyszny jednocześnie składnik sałatki, który flirtuje z morelami, borówkami, pomidorkami koktajlowymi i roszponką😃. Niebo w gębie…

    • comment-avatar
      Just a SALAD 19 czerwca 2020 (14:47)

      Ależ wyczarowałaś piękne fotki! Ślicznie dziękuję!

  • comment-avatar
    Aga G 18 czerwca 2020 (12:31)

    Witam, poniżej moje zdjęcie w konkursie „Czwarte urodzinowe FOTO Wyzwanie z Just a SALAD!”. Jest to przekąska z jubileuszowego przyjęcie : Sałatka z Czarnymi Oliwkami OLE! oraz Śledzikiem na Okrągło SEKO podana na Chlebie Razowym, która zainspirowała mnie swoim nieoczywistym połączeniem smaków. Modyfikacji żadnych nie robiłam jedynie użyłam chleb razowy z miodem z innej piekarni. Było pysznie. Pozdrawiam i życzę kolejnych smacznych jubileuszy. Agnieszka

    • comment-avatar
      Just a SALAD 19 czerwca 2020 (11:12)

      Dziękuję! Za życzenia i fantastyczne zdjęcie! 🙂

  • comment-avatar
    Madzia 16 czerwca 2020 (11:09)

    Na końcu tęczy, na skraju nieba, odnalazłam w sałatce to, czego mi trzeba.
    Chrupiące orzechy skąpane w miodzie, ser z pleśnią i gruszka jak słońce w zachodzie,
    Do tego rukola przyjemnie pachnąca, całość musztardowym dressingiem delikatnie trąca.
    Jedyną zmianą, którą ośmieliłam się zrobić, za rodzynki – żurawinę, coby zbalansować słodycz.
    Tak to powstała w letnie popołudnie „Na końcu tęczy” sałatka smakująca cudnie.

    • comment-avatar
      Kamila 19 czerwca 2020 (08:28)

      Zaskakująca, niebanalna – Euforia Farmera
      Oczaruje podniebienie każdego Konesera.
      Soczysty indyk otulony papryką,
      Z dodatkiem kaszy jaglanej jest smaku muzyką.
      Garść czereśni, prażone orzechy laskowe,
      To połączenie zawróciło mi w głowie.
      I choć zamiast bobu, mix sałat dodałam
      Do ostatniego ziarnka kaszy talerz wylizałam.
      Może nie powinnam pisać o tym tak otwarcie
      Ale Just a Sald robi tak pyszne …. SAŁATKI!

      • comment-avatar
        Just a SALAD 19 czerwca 2020 (11:14)

        Ależ apetyczne ujęcie! Aż chyba zrobię ją jeszcze raz! 🙂

    • comment-avatar
      Just a SALAD 19 czerwca 2020 (11:13)

      Ślicznie dziękuję! Cudne ujęcia! 🙂

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny