KARNAWAŁOWA ODA DO JAKOŚCI

Przedstawiam Wam przepyszną, karnawałową sałatkę, która doskonale sprawdzi się zarówno na spotkaniach w większym gronie przyjaciół, ale też na co dzień, w ramach lunchu czy obiadokolacji. To efektywne, wyśmienite, bardzo pożywne i proste w przygotowaniu danie, które z pewnością zachwyci Waszych gości. W szczególności tych, którzy zdrowo się odżywiają i wybierają produkty najwyższej jakości.

Jej podstawą jest rukola, roszponka w pikantnym dressingu oraz pełne witamin i wartości odżywczych mango. Dla podbicia smaku dodałam jagody goji oraz zielony groszek i orzeszki ziemne. Ostatnim elementem sałatki są przepyszne chipsy z kiełbasy żywieckiej w formie gwiazdeczek.

Kiełbasa, którą wykorzystałam do tego dania wyprodukowana została przez ZM Łuków w systemie QAFP. System Gwarantowanej Jakości Żywności świadczy o wysokich standardach produkcji, gdzie na każdym jej etapie, począwszy od hodowli i żywienia zwierząt, aż po sprzedaż, przestrzegane są bardzo restrykcyjne normy i standardy. Mamy zatem gwarancję, że certyfikowany hodowca dba o dobrostan zwierząt, a na nasz stół trafiają naturalne, rodzime produkty najwyższej jakości.

Faktycznie, kiełbasa żywiecka z certyfikatem QAFP wyróżnia się doskonałym smakiem, wspaniałym aromatem i bardzo dobrym składem. Doskonale smakuje samodzielnie jako dodatek do kanapek i ciepłych dań. Polecam ją także jako składnik zdrowych i pożywnych sałatek. Podobne odczucia mam również odnośnie drugiej kiełbasy z tym samym certyfikatem – krakowskiej suchej. Do przygotowania sałatki z pieczonymi gwiazdkami rekomenduję Wam jednak kiełbasę żywiecką.

Jednocześnie chciałabym serdecznie Was zaprosić do udziału w konkursie fotograficzno-kulinarnym. Zabawa polega na przygotowaniu dania, którego bohaterem będzie jeden z 3 produktów, wyprodukowanych w systemie QAFP – tj. kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka lub kiełbasa krakowska sucha. Tym razem nie musi to być sałatka!!! Przepis oraz zdjęcie potrawy przesyłajcie na adres: justa@justasalad.pl w tytule wpisując: „Konkurs ODA DO JAKOŚCI”.

Konkurs trwa od 03.02.2018 r. do 10.02.2018 r., a wyniki ogłoszone zostaną w ciągu 7 dni .

Autor najbardziej kreatywnego dania i najbardziej wysmakowanego ujęcia otrzyma rewelacyjny zestaw: patelnia, torba na zakupy oraz fartuch kucharski.

Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.

Serdecznie zapraszam do udziału w zabawie!

Rozwiązanie konkursu nastąpi w przeciągu kolejnego dnia po upływie terminu zgłoszeń. Wpis zostanie zaktualizowany o wyniki zabawy.

Osoba wybrana przez Komisję Konkursową (złożoną ze mnie) zostanie poinformowana o wygranej drogą mailową. Następnie czekam tydzień (7 dni) na odesłanie adresu do wysyłki i wysyłam nagrody (pocztą). Nagród nie wysyłam za granicę. Dane osobowe (imię, nazwisko, adres) przetwarzane będą w celu komunikacji z Uczestnikami oraz w celu przekazania Nagrody Zwycięzcy Konkursu i ogłoszenia wyników Konkursu. Dane osobowe mogą być również przetwarzane na podstawie i w zakresie wynikającym z obowiązujących przepisów prawa.

Decyzja Komisji Konkursowej jest subiektywna i jest nieodwołalna. W sprawach nie dających się przewidzieć i nieuregulowanych niniejszym Regulaminem decyduje Organizator.

Jeśli macie chęć dowiedzieć się więcej na temat programu: „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” zapraszam Was do odwiedzenia strony: www.odadojakosci.pl, a także na bardzo ciekawe eventy, w ramach których będziecie mogli posmakować wyśmienitych wyrobów z Łukowa, wytworzonych w systemie jakości QAFP. Poniżej przedstawiam Wam listę najbliższych wydarzeń:

  1. Pokaz Kulinarny w Irlandii Północnej /Luty 2018/ Belfast
  2. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Warsaw Gastro Show 2018 /28.02-01.03.2018/ Warszawa
  3. Eurogastro – Międzynarodowe Targi Gastronomiczne /21-23.03.2018/ Warszawa

Wyniki konkursu

Najmocniej dziękuję za udział w karnawałowej zabawie. Wybór zwycięzcy był bardzo trudny, ale finalnie zdecydowałam, że nagroda trafi do Justyny Palion, która przedstawiła przepis na niezwykle oryginalne roladki z buraków nadziewanych mięsem mielonym i kiełbasą krakowską suchą wyprodukowaną w systemie QAFP, podane z sosem śliwkowym.

Serdecznie gratuluję!

1 Komentarz do "KARNAWAŁOWA ODA DO JAKOŚCI"

  • JUST A SALAD - Oda do jakości 17 kwietnia 2018 (11:18)

    […] O tym, że kiełbasa żywiecka z certyfikatem QAFP wyróżnia się doskonałym smakiem i wspaniałym aromatem – wiemy nie od dziś. Wiemy, że świetnie smakuje samodzielnie i jako dodatek do kanapek. Autorka bloga JUST A SALAD oczarowała nas kolejnym przepisem na sałatkę, w którym to właśnie kiełbasa żywiecka odgrywa główną rolę. Sami sprawdźcie: https://justasalad.pl/karnawalowa-oda-jakosci/ […]

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny