JAGLANY BURACZEK

Kotleciki jaglane z burakiem to kolejna przepyszna nowinka marki WELL WELL. Są aromatyczne, lekko pikantne, fantastycznie sprawdzą się również do sałatek! Ja połączyłam je z zielonymi listkami roszponki, słodkimi brzoskwiniami, orzeźwiającymi pomidorkami oraz chrupiącymi grzankami. Całość zaostrzyłam porem oraz doprawiłam ziołowym dressingiem. Tak powstała malownicza, roślinna kompozycja, która z pewnością zachwyci smakiem nie tylko miłośników kuchni roślinnej!

Bezmleczna Wegańska Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

  • 1 duża garść roszponki
  • 1 opakowanie Kotletów Jaglanych z Burakiem WELL WELL
  • 10 cm białej części pora
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
  • 1 duża brzoskwinia
  • 1/2 szklanki grzanek pszennych

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 cm papryczki chili
  • 1 łyżeczka listków tymianku/oregano/bazylii
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Wymaga smażenia 6 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu blendujemy.
  2. Kotleciki podsmażamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po lekkim przestygnięciu przekrawamy na pół lub na cztery części.
  3. Brzoskwinię kroimy w półksiężyce lub kostkę.
  4. Pomidorki przekrawamy na pół.
  5. Pora kroimy na plasterki.
  6. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec polewamy przygotowanym dressingiem.

Brak komentarzy do "JAGLANY BURACZEK"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny