FESTIWAL SNACKÓW

Niesamowicie ciekawe połączenie smaków, tworzących bardzo spójną kompozycję, którą szczególnie polecam zabrać ze sobą na piknik, wycieczkę rowerową tudzież wakacyjny wypad ze znajomymi. Sałatka jest prosta w przygotowaniu, bardzo pożywna i świetnie się przechowuje. Tworzą ją sałata rzymska, wyśmienite, bardzo aromatyczne mini snacki wędzone z Sokołowa, ser camembert, słodkie morele oraz jagody goji, a także pieczony z dodatkiem cynamonu kalafior. Zapewniam Was, że ten nietuzinkowy festiwal smaków jest doskonałą, pełnowartościową przekąską, która najprawdopodobniej stanie się obowiązkowym punktem programu Waszych letnich eskapad.

Bezglutenowa Z owocami Z mięsem

SKŁADNIKI:

  • 1 mini sałata rzymska
  • 1 opakowanie Mini Snacków Wędzonych Sokołów
  • 120 g sera camembert
  • 1/2 kalafiora (2-3 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka cynamonu, sól, świeżo mielony pieprz)
  • 3 morele
  • 3 łyżki jagód goji
  • oliwa z oliwek, sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 20 min. Wymaga pieczenia 25 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Sałatę rwiemy lub kroimy nożem na mniejsze kawałki.
  2. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki obtaczamy dokładnie w marynacie (najlepiej wykorzystać pędzel), a następnie układamy na blaszce. Kalafiora pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (funkcja góra-dół).
  3. Jagody goji zalewamy na około 10 sekund wrzątkiem, a następnie osuszamy na sitku.
  4. Morele kroimy na półksiężyce
  5. Snacki wędzone kroimy wzdłuż na 4 części.
  6. Dobrze schłodzony ser kroimy na mniejsze kawałki.
  7. Do lunchboxa wkładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość skrapiamy oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy do "FESTIWAL SNACKÓW"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny