DETOX POWER

Wyśmienita sałatka, wypełniona składnikami, które pomagają oczyścić organizm z toksyn. Taką moc ma jarmuż, grejpfrut, awokado, seler naciowy, granat, a także czarne ziarenka czarnuszki. Wszystkim tym, którym zależy na detoksie, ale nie wyobrażają sobie dnia bez mięsa, polecam dodać do tej sałatki kostki Szynki Pieczonej NATURRINO. Ta smakowita wędlina bez dodatku konserwantów, glutaminianu sodu, fosforanów i o wysokiej zawartości białka, doda energii, która z pewnością przyda się jeśli w ramach naszych postanowień noworocznych obok zdrowej diety, mamy zaplanowany również trening. Sałatka choć lekka, jest bardzo pożywana, a przy tym prosta i szybka w wykonaniu, pięknie się prezentuje i zachwyca niebanalnym smakiem.

Bezglutenowa Bezmleczna Z owocami Z mięsem

SKŁADNIKI:

  • 2 garści jarmużu (szczypta cukru)
  • 2-3 plastry Szynki Pieczonej Naturrino Sokołów
  • 1/2 czerwonego grejpfruta
  • 1/2 grejpfruta sweetie
  • 1/2 szklanki ziarenek granatu
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 małe awokado (sok z cytryny)
  • 2 łyżeczki czarnuszki

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 szczypta mielonych płatków chili
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami dressingu aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Jarmuż oczyszczamy z twardych łodyg, rwiemy na mniejsze kawałki, dokładnie myjemy, a następnie wrzucamy do garnka/miski i posypujemy cukrem. Przygotowujemy dzbanek z lodowatą wodą oraz zagotowujemy wodę w czajniku. Jarmuż przelewamy wrzątkiem, wrzucamy na durszlak i od razu zalewamy bardzo zimną wodą. Tak przygotowany jarmuż suszymy ręcznikiem papierowym lub wykorzystujemy wirówkę do sałaty.
  3. Szynkę pieczoną kroimy w kostkę.
  4. Grejpfruty filetujemy, a następnie dzielimy na mniejsze cząstki.
  5. Selera naciowego kroimy na plasterki.
  6. Z owocu granatu wyłuskujemy ziarenka.
  7. Awokado kroimy w kostkę, po czym skrapiamy sokiem z cytryny.
  8. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec polewamy przygotowanym dressingiem.

Brak komentarzy do "DETOX POWER"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny