Słodko wytrawna pizza na arbuzie? Tak! To rewelacyjna propozycja na upalne, letnie dni! Zaskakuje nie tylko fantastycznym, harmonijnym smakiem ale też szybkością przygotowania. W niespełna 10 minut stworzycie sałatkę, która będzie idealną przekąską na czas, kiedy nie mamy chęci na ciężkie, gorące dania. Niemniej jednak doskonale sprawdzi się również jako przystawka lub dodatek do przysmaków z grilla, na przykład na przyjęciu w ogrodzie.
A jakie składniki wylądowały na arbuzowym spodzie? Otóż słodkie borówki, słona feta oraz lekko ostra czerwona cebula, a całość połączyłam naturalnym syropem CYTRYNOWE TANGO z Ogródka Dziadunia, który łączy w sobie orzeźwiającą cytrynę ze świeżością mięty i został przygotowany na bazie cukru trzcinowego. Efekt? To absolutny hit tego lata! Musicie wypróbować!
10 min. 6 porcji
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
- Ser kroimy w kostkę.
- Plaster arbuza dzielimy na trójkątne kawałki, a następnie układamy na nich kostki sera, posypujemy cebulą i wykładamy borówki. Całość polewamy Cytrynowym Tangiem i dekorujemy listkami mięty.
Brak komentarzy do "CYTRYNOWE TANGO Z ARBUZEM"