W SIÓDMYM NIEBIE

Roszponka, makaron pełnoziarnisty, kabanosy, kukurydza, suszone pomidory, nerkowce i kiełki rzodkiewki – w wyniku połączenia tych niezbyt wyszukanych 7 składników otrzymujemy absolutnie fenomenalną sałatkę, która z pewnością zaskoczy Was swoim fantastycznym smakiem. Bardzo proste w przygotowaniu, niezwykle pożywne i pięknie prezentujące się danie, które sprawi, że poczujecie się jak w siódmym niebie!

Bezmleczna Z mięsem

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA SOS:

  • 5-6 łyżek oleju z suszonych pomidorów
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wymaga Twojej pracy 20 min. Wymaga gotowania 13 -14 min. Wymaga smażenia 5 min. Nie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na sitku.
  2. Kabanosy kroimy na stosunkowe cienkie kawałki (około 1 cm).
  3. Suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paseczki (zachowujemy olej).
  4. Nerkowce prażymy na suchej patelni.
  5. Roszponkę rozkładamy na półmisku/talerzach, po czym wykładamy makron połączony z suszonymi pomidorami, olejem oraz doprawiony solą i pieprzem. następnie naprzemiennie wykładamy kabanosy, kukurydzę oraz posypujemy kiełkami i nerkowcami.

DODATKOWE UWAGI:

  • Do sałatki wykorzystałam makaron pełnoziarnisty Fausilli, możecie go oczywiście zastąpić innym ulubionym kształtem, niemniej jednak rekomenduję, żeby nie był on zbyt drobny.

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY.

1 Komentarz do "W SIÓDMYM NIEBIE"

  • comment-avatar
    Aga 27 marca 2017 (19:21)

    Zaraz będę próbować 🙂 jestem strasznie ciekawa 🙂

    received_10154190305671106

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny