TAJSKIE WPŁYWY

Niesamowicie szybka w wykonaniu, niebanalna sałatka, która zaskakuje swoim rewelacyjnym smakiem i optymistycznym wyglądem. Do jej przygotowania wykorzystałam gotowe filety śledziowe w sosie śmietanowym, które fantastycznie odnalazły się w połączeniu z mango, papryką i kolendrą – czyli składnikami charakterystycznymi dla dań kuchni tajskiej, a także chrupiącymi grzankami i pestkami słonecznika. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie i będzie doskonałym rozwiązaniem na lekką acz pożywną kolację szczególnie dla tych z Was, którzy nie jedzą lub unikają mięsa.

Jednocześnie chciałam Wam polecić, abyście zaopatrując się w przetwory rybne zwrócili uwagę na to czy mają one certyfikat MSC czyli znak będący gwarancją, że ryby wykorzystane do ich produkcji zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego i pochodzą z odnawialnych łowisk. W mojej ocenie idea promowania przyjaznych środowisku praktyk rybackich jest bardzo słuszna i warto ją wspierać.

Z owocami Z rybą

SKŁADNIKI:

Czas przygotowywania 10 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Filety śledziowe wyjmujemy z opakowania i kroimy w paseczki.
  2. Mango kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na plasterki.
  4. Na półmisek wykładamy naprzemiennie skropione olejem listki sałat, cząstki śledzia z odrobiną śmietany, mango oraz paprykę. Całość posypujemy grzankami oraz pestkami słonecznika.

DODATKOWE UWAGI:

  • Do sałatki wykorzystałam  zakupione w sieci Carrefour  Filety śledziowe w sosie śmietanowym Northlantica posiadające certyfikat MSC.
Tajskie wpływy
Tajskie wpływy
Tajskie wpływy
Tajskie wpływy
Tajskie wpływy
Summary
recipe image
Recipe Name
TAJSKIE WPŁYWY
Author Name
Published On
Preparation Time

Brak komentarzy do "TAJSKIE WPŁYWY"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny