ROZERWANY KOKOS

Patrzcie na to! Przedstawiam Wam przepyszną, oryginalną, pięknie prezentującą się, pełną witamin, a jednocześnie szybką i prostą w przygotowaniu sałatkę, obok której nie można przejść obojętnie. Mamy tu chrupiące płatki kokosa, zachwycające owoce grantu, słodziutkie kaki i buraki oraz nadający charakteru całej kompozycji kozi ser feta. Podstawą sałatki jest natomiast rukola skąpana w wyśmienitym dressingu, przygotowanym na bazie ekologicznych produktów Look Food. Jestem pod dużym wrażeniem każdego z nich, ale na szczególną uwagę zasługuje ocet z owoców granatu, który czyni sos naprawdę wyjątkowym! Z pewnością produkt ten na stałe zagości w mojej kuchni.

Tą optymistyczną w wyglądzie, niesamowicie harmonijną i smaczną kompozycję polecam przede wszystkim wielbicielom słodko-wytrawnych eksperymentów oraz zachęcam do jej przygotowania wszystkich tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Oczywiście polecam ją także tym z Was, których kuchnia już dziś wypełniona jest ekologicznymi produktami.

Bezmleczna Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 5 łyżek oleju z ostropestu Look Food
  • 1-2 łyżki octu z owoców granatu Look Food
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego Look Food
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano Look Food
  • sól himalajska Look Food
  • świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 20 min. Wymaga smażenia 3 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu miksujemy w młynku lub łączymy przy pomocy blendera ręcznego, aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  3. Kaki oraz buraka kroimy na mniejsze kawałki (w kostkę lub trójkąty).
  4. Wyłuskujemy ziarenka z owocu granatu.
  5. Kozi ser feta kroimy w kostkę.
  6. Na półmisek wykładamy naprzemiennie rukolę, owoce kaki, cząstki buraka oraz kostki sera feta, polewając jednocześnie sałatkę przygotowanym dressingiem. Całość posypujemy płatkami kokosa oraz granatami.

DODATKOWE UWAGI:

  • Do przygotowania sałatki wykorzystałam buraka z paczki gotowanych buraczków BIO, ale równie dobrze możecie go upiec lub ugotować samodzielnie.
ROZERWANY KOKOS. Sałatka z płatkami kokosa, granatami, kaki, burakami kozim serem oraz rukolą.
ROZERWANY KOKOS. Sałatka z płatkami kokosa, granatami, kaki, burakami kozim serem oraz rukolą.
ROZERWANY KOKOS. Sałatka z płatkami kokosa, granatami, kaki, burakami kozim serem oraz rukolą.
ROZERWANY KOKOS. Sałatka z płatkami kokosa, granatami, kaki, burakami kozim serem oraz rukolą.

1 Komentarz do "ROZERWANY KOKOS"

  • comment-avatar
    Julka 11 listopada 2017 (20:19)

    Bardzo dobra sałatka

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny