RAJSKA MISECZKA

Niesamowicie proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym efektowne i nieziemsko smaczne danie, obok którego nie można przejść obojętnie! Sałatkę tworzą wyśmienite, niezwykle aromatyczne Snacki Pleśniowe z Sokołowa, które połączyłam z czereśniami i bananami. Jej egzotyczny charakter wzmocniłam prażonymi płatkami kokosa. Całość połączona z roszponką oraz oliwą i octem balsamicznym smakuje obłędnie. Tego dania nie może zabraknąć na Waszych stołach w sezonie na czereśnie!

Bezglutenowa Bezmleczna Z owocami Z mięsem

SKŁADNIKI:

  • 1 garść roszponki
  • 1/2 opakowania Mini Snacków Pleśniowych
  • 1 szklanka czereśni
  • 3 mini banany (2 łyżki soku z cytryny)
  • 2 łyżki chipsów kokosowych

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 10 min. Wymaga smażenia 3 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mini Snacki pleśniowe kroimy na cienkie plasterki.
  2. Czereśnie przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek, a następnie kroimy na ćwiartki.
  3. Banany obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
  4. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  5. Do miseczki lub rozłupanego kokosa wkładamy naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość skrapiamy dressingiem.

DODATKOWE UWAGI:

  • Sałatkę możecie podać również na talerzach lub w salaterce.

1 Komentarz do "RAJSKA MISECZKA"

  • comment-avatar
    CookUp 11 lipca 2019 (17:08)

    To jest tak bardzo prosty pomysł, a jednocześnie tak bardzo egzotyczny, że jesteśmy zdecydowanie na tak! Idealne połączenie wydawałoby się kompletnie różnych smaków, kapitalne podanie i cudowne zdjęcia. Jak zwykle sprawiasz, że mamy ochotę na plenerową długą kolację z przyjaciółmi – tym razem najlepiej na plaży! 😉

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny