MALINOWE WZGÓRZA

Na skąpanej w winegrecie roszponce wznoszą się krążki koziego sera pleśniowego pokryte płatkami migdałowymi, natomiast na szczycie królują słodkie maliny muśnięte kremowym sosem balsamicznym. Niesamowicie prosta w wykonaniu, a zarazem efektowna i doskonała w smaku propozycja, którą przygotujecie w 10 minut. Szczególnie polecam na przystawkę w ramach uroczystego spotkania tudzież romantycznej kolacji.

Bezglutenowa Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wymaga Twojej pracy 10 min. Wymaga smażenia 5 min. Nie wymaga gotowania Nie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 – 4 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w shakerze lub słoiczku. Po przykryciu potrząsamy energicznie aż powstanie kremowy sos.
  2. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni.
  3. Maliny płuczemy w zimnej wodzie i odstawiamy do wysuszenia.
  4. Kozi ser kroimy w plasterki.
  5. Roszponkę łączymy z dressingiem i wykładamy na półmisek lub talerz. Następnie wykładamy plastry koziego sera, układamy maliny posypujemy rodzynkami i polewamy kremowym sosem balsamicznym.

DODATKOWE UWAGI:

  • Maliny możecie z powodzeniem zastąpić truskawkami.

1 Komentarz do "MALINOWE WZGÓRZA"

  • comment-avatar
    Ola 9 lipca 2016 (12:38)

    Jestem pod wrażeniem tylu świetnych przepisów, dokumentowanych wspaniałymi zdjęciami, wybrałam tę sałatkę, jest znakomita, na pewno spróbuję również innych.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie widoczny