Skomponuj chrupiącą sałatkę i wygraj zestaw pysznych produktów
od Piekarni Cukierni PUTKA!
Zapraszam wszystkich do udziału w zabawie, polegającej na skomponowaniu sałatki o nazwie “CHRUPIĄCE KĄSKI”, w której składzie znajdą się pszenne grzanki PUTKA. Aby Wasza propozycja wzięła udział w konkursie należy zaproponować składniki sałatki oraz sosu/dressingu – bez podawania ich konkretnych ilości. Ze zwycięskiej kompozycji składników, przygotuję przepis na sałatkę, który w pierwszych dniach lipca zostanie opublikowany na blogu pod nazwą “CHRUPIĄCE KĄSKI”. Swój pomysł na sałatkę wpisujcie w komentarzu poniżej.
Konkurs trwa do 29 czerwca 2016 r. do godziny 24:00, a wyniki zostaną ogłoszone 30 czerwca 2016 r. Autor najciekawszej propozycji otrzyma zestaw produktów od firmy Polpain-Putka Sp. z o.o. Zestaw upominkowy zawiera: 2 paczki grzanek do zup, sosów i sałatek; 2 paczki ciasteczek z błonnikiem naturalnym Fibre; Babkę Panettone; Babkę piaskową; Sękacz kominek.
Udział w konkursie oznacza akceptację niniejszego Regulaminu.
Wyniki konkursu
Serdecznie dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Wasze pomysły były bardzo ciekawe i intrygujące. Finalnie, za najbardziej smakowitą, a jednocześnie oryginalną i harmonijną, uznałam kompozycję Łukasza (komentarz z dnia 29 czerwca 2016 | 07:15). Przepis na smakowitą sałatkę z grzankami PUTKA, znajdziecie tutaj.
Gratulacje!
77 komentarzy do "KONKURS „Smakowity pomysł na sałatkę z…”– 06.2016 | Konkurs zakończony"
Bartek 29 czerwca 2016 (21:55)
SAŁATKA
1) pszenne grzanki PUTKA
2) szpinak
3) suszona żurawina
4) awokado
5) prażony sezam
6) szynka parmeńska
7) płatki migdałowe
SOS:
1) olej
2) sok z cytryny
3) ocet balsamiczny
4) świeżo zmielony czarny pieprz
Agnieszka 29 czerwca 2016 (21:44)
Składniki:
Sałatka:
– pomidorki koktajlowe
– rukola
– ogórek
– awokado
– szynka szwarcwaldzka
– uprażone pestki słonecznika
– pszenne grzanki PUTKA
Sos:
– sok z cytryny
– musztarda
– miód
– olej
– woda
– świeżo zmielony czarny pieprz
– sól
Paulina 29 czerwca 2016 (20:45)
„CHRUPIĄCE KĄSKI”
Składniki sałatki
– pszenne grzanki PUTKA
– mozzarella mini
– cebula czerwona
– pomidorki koktajlowe
– rukola
– kawałki wcześniej lekko przypieczonego kurczaka
składniki dressingu:
– sok z cytryny
– oliwa z oliwek
– sól
– pieprz
– pieprz ziołowy
– bazylia
Smacznego ! 🙂
Magdalena 29 czerwca 2016 (17:49)
– chrupiąca sałata lodowa
– smażony kurczak
– grzanki
– pomidor
– czerwona cebula
– kukurydza
Dressing – avocado, cytryna czosnek, ocet, woda.
Beata 29 czerwca 2016 (17:34)
SKŁADNIKI:
pszenne grzanki Putka
sałata lodowa
brzoskwinie w zalewie
pierś z kurczaka
przyprawa gyros
Sos:
jogurt naturalny
świeży czosnek
świeży koperek
pieprz
sól
Małgorzata 29 czerwca 2016 (14:47)
SKŁADNIKI:
1 PORCJA
garść rukoli
kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 10 kosteczek
5 kosteczek sera feta
4 czarne oliwki
1/4 małej czerwonej cebuli
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka posiekanej mięty (opcjonalnie)
świeżo zmielony czarny pieprz
MIODOWY SOS WINEGRET + dodatkowo 1 łyżka płynnego miodu i 2 łyżki soku z cytryny
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE
Do salaterki włożyć rukolę, dodać arbuza, fetę, pokrojone na plasterki oliwki, cienko posiekaną czerwoną i pestki dyni zrumienione na suchej patelni. Posypać miętą i polać miodowym sosem winegret z dodatkowym miodem i sokiem z cytryny. Posypać pieprzem.
WSKAZÓWKI
Aby złagodzić nieco ostry smak cebuli, można ją wcześniej lekko posolić.
Kazimiera 29 czerwca 2016 (14:10)
Kukurydza, ogórek, fasola czerwona,
pszenne grzanki PUTKA – sałatki podwalina.
Czerwoną cebulę i sera żółtego
konserwowej papryki i jajka jednego
Majonezu dodam, popieprzę, posolę
wymieszam dokładnie, taki smak najwolę.
Sałatka przyznaję z wędliną podana
smakuje wieczorem, doskonała z rana 🙂
Paulina 29 czerwca 2016 (12:24)
SKŁADNIKI
pszenne grzanki PUTKA
sałata lodowa
ser gouda
pomidorki koktajlowe
papryka żółta i czerwona
tortellini z grzybami
SOS
majonez
jogurt naturalny
zioła prowansalskie
pieprz
sól
czosnek granulowany
Magdalena 29 czerwca 2016 (08:53)
Składniki do sałatki:
– pszenne grzanki PUTKA
– sałata rzymska
– rzodkiewki
– jajka ugotowane na twardo
– łosoś
– rukola
– koperek
– szczypiorek
Dressing/sos:
– oliwa z oliwek
– musztarda
– sok z cytryny
– czosnek
– miód
– sól
Łukasz 29 czerwca 2016 (07:15)
Chrupiąca sałatka z grillowanym boczkiem
Składniki:
Sałata lodowa
Plasterki grillowanego boczku wędzonego/parzonego
Pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki
Dymka
Papryka pokrojona w paseczki
Kiełki rzodkiewki
Natka pietruszki – poszatkowana niezbyt drobno
Prażone ziarna słonecznika
Pszenne grzanki Putka
Dressing:
Miękki niebieski ser pleśniowy
Śmietana/jogurt naturalny
Majonez
Sok z cytryny
Poszatkowany szczypiorek
Wędzona papryka
Świeżo mielona sól i pieprz
Paulina 29 czerwca 2016 (00:40)
Składniki:
pszenne grzanki PUTKA
figa
truskawka
borówka amerykańska
smoczy owoc
kiwi
ananas
nektarynka
sos:
jogurt grecki
jogurt waniliowy
laski wanilii
goździki
ANNA 28 czerwca 2016 (19:43)
Składniki:
-pszenne grzanki PUTKA
-pomidor malinowy
-ogórek
-rzodkiewka
-sałata lodowa
-ocet balsamiczny
-jogurt naturalny
-listki bazylii
-szczypiorek
-sól
-pieprz
Wszystko razem wymieszać.
Smacznego!
Kinga 28 czerwca 2016 (12:22)
Egzotyczna Putka
Szalotka pokrojona w piórka,
Mango pokrojone na cienkie paseczki,
Rukola,
Sos sojowy
Wszystko razem wymieszać i posypać grzankami Putka. Smacznego!
Mateusz 28 czerwca 2016 (08:21)
CHRUPIĄCE KĄSKI :
-pszenne grzanki Putka
-tarta/pokrojona drobno świeża marchew
-tarty/pokrojony świeży por
-pokrojony w kawałeczki gotowany seler
-mocno starty czosnek
-zmiksowana cebula
-listki mięty
-koperek
Sos:
-zmiksowany czosnek
-zmiksowana marchewka
-zmiksowane listki mięty
-zmiksowany por
-woda/olej/oliwa (wg. uznania)
-pokrojony/a drobno koperek/natka pietruszki
Anna 27 czerwca 2016 (20:06)
CHRUPIĄCA SAŁATKA Z KURCZAKIEM I GRZANKAMI PUTKA 😮
*pszenne grzanki PUTKA
* sok z cytryny
* przyprawa curry
* pieprz kajeński
* filet z piersi kurczaka
* sól, pieprz
* miód
* masło
* jasne i ciemne rodzynki
* białe wytrawne wino
* plastry ananasa
* brzoskwinia
Sos
* majonez/ jogurt
* śmietana
* przyprawa curry
* sok z cytryny
* cukier
* sól, pieprz
* pieprz kajeński
* natka pietruszki
Kinga 26 czerwca 2016 (16:53)
Składniki:
pszenne grzanki PUTKA
mix sałat
papryka
czerwona cebula
kukurydza
pomidorki koktajlowe
ser feta
kurczak smażony na patelni w ostrej panierce pokrojony w kosteczki
Sos:
Dwie łyżki majonezu
1 Duży jogurt naturalny typu greckiego
Świeżo zmielony czosnek ( 2-3 ząbki)
1 łyżeczka czosnku granulowanego
łyżka cukru
przyprawy; koperek, oregano, pieprz
Justyna 25 czerwca 2016 (22:54)
Przepis na sałatkę “CHRUPIĄCE KĄSKI”
– zdecydowanie pszenne grzanki Putka
– kurczak bądź krewetki podsmażone w mieszance ulubionych przypraw
– sałata karbowana
– ogórek zielony
– suszone pomidory
– cebula czerwona
– ser feta
– oliwki
– pomidorki koktailowe
– prażone ziarna słonecznika
– sezam
Sos:
– jogurt naturalny
– miód
– majonez
– musztarda
– sól, pieprz
Maria 23 czerwca 2016 (13:30)
Chrupiąca z orzechami
Sałaty: Roszponka, Rukola
Pszenne grzanki PUTKA
Ser Camembert
Orzechy włoskie
Suszona żurawina
Pomidorki cherry
Ziarna słonecznika
Dressing: Oliwa z oliwek, rozmaryn, czosnek, pieprz i sól
Alan 22 czerwca 2016 (19:03)
Sałatka polskiego kibica:
– pszenne grzanki PUTKA
– polski ogórek konserwowy
– śledzie matjas
– śmietana 18%
– sól
– pieprz
– jabłka z polskich sadów.
Kasia 22 czerwca 2016 (14:58)
Sałatka “Chrupiące kąski”:
– pszenne grzanki PUTKA
– ugotowany brokuł;
– ugotowane jajko na twardo;
– ser feta pokrojony w kostkę;
– cebula czerwona pokrojona w piórka;
– kukurydza konserwowa
– prażony słonecznik;
Sos do polania przed podaniem:
– jogurt naturalny;
– rozgnieciony czosnek;
– pokrojony koperek;
– sól, pieprz
Natalia 22 czerwca 2016 (12:33)
Składniki: sałata lodowa, pomidor najlepiej malinowy, ogórek świeży, kukurydza, słonecznik, papryka czerwona, grzanki, miód, musztarda, majonez, pieprz i sól 🙂
Nope :/ 22 czerwca 2016 (02:07)
Składniki
ugotowanie brokuły
kiełki rzodkiewki
kiełki słonecznika
pestki dyni
pszenne grzanki PUTKA
Sos
miód
musztarda
śmietanka
oregano
słodka papryka
czosnek
sól
pieprz
Martyna 21 czerwca 2016 (19:51)
SAŁATKA-Mix sałat z rukolą, winogrona, orzechy włoskie/ziemne prażone , ser błękitny pleśniowy, grzanki PUTKA.
DERSSING-Miód, sok z cytryny, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, pieprz
Barbara Kozaczyńska 21 czerwca 2016 (12:40)
Prawą ręką weź pestek słonecznika, z lewej sypnij dynią. Posyp brokułem, koraliki pomidorkowe poukładaj na krańcach talerza. Obowiązkowo ser typu Feta i ziół narwanych z doniczki. Majonezu nałóż ile masz i jedz ile chcesz 🙂
joanna 21 czerwca 2016 (12:25)
Liście sałaty na dnie miseczki
Pomidorki-22 talareczki…
Z czosnku i jogurtu i majonezu,
sosik już szykujemy…
Pomidorki nim polejemy.
a na sosiku -na małych oczkach
ser żółty trzemy i posypujemy.
Bazylią ozdób tak na końcu sałatkowego wierszyka…
Nie wiem jak u Was ale u mnie ten smakołyk szybko znika….
Trele Morele 21 czerwca 2016 (10:41)
– 3 garście mixu sałat
– paczka tofu (pokroić w kostkę, zamarynować w marynacie: 3 łyżki musztardy, 2 łyżki miodu, 3 łyżki sosu sojowego i 2 ząbki czosnku)
– garść grzanek PUTKA
– garść nerkowców uprażonych
– 1 mała czerwona cebula (pokrojona w cienkie półksiężyce)
– ananas – pokrojony w kostkę
– papryczka chilli pokrojona w skos
– pomidorki koktajlowe przekrojone na pół
Sos:
4 łyżki oliwy, 1 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżki sosu sojowy, czosnek, miód, imbir na tarce, 1 łyżeczka octu ryżowego
Alina 21 czerwca 2016 (10:09)
Składniki sałatki “CHRUPIĄCE KĄSKI”:
-grzanki PUTKA
-boczek (wędzony, w plastrach)
-słonecznik (uprażony)
-pomidorki koktajlowe
-sałata lodowa
-rukola
Sos:
-miód
-musztarda miodowa
-sok z cytryny
-oliwa z oliwek
-pieprz
-sól ziołowa
Wiesia 21 czerwca 2016 (06:54)
Sałata lodowa
Pomidorki koktajlowe
Chipsy z boczku wędzonego
Czarne oliwki
Grzanki oczywiscie 😉
Sos vinegret
Monika 20 czerwca 2016 (22:07)
cukinia
groszek zielony
filet z kurczaka
grzanki
woda koperek sól oliwa sok z cytryny
Malina 20 czerwca 2016 (19:15)
Coś lekkiego,CHRUPIĄCEGO, smakowitego… i baaardzo w witaminki bogatego 🙂
banan, jabłko, kiwi, pomarańcza, wiśnie, granat, grzanki ( Putkowe 😉 ), jogurt naturalny, ajerkoniak, gałka muszkatołowa, masło ( do podsmażenia grzanek), sok z cytryny…
Ania 20 czerwca 2016 (18:14)
Mega szybka, bosko pyszna sałatka z wędzonym kurczakiem i grzankami Putka 🙂
mieszanka sałat z rukolą
pierś z kurczaka wędzona
grzanki pszenne PUTKA
kapary z zalewy
olej
sok z cytryny
miód
przyprawa do sałatek
SMACZNEGO !!! 🙂
Anna 20 czerwca 2016 (18:03)
sałatka z serem roquefort, słodką gruszką, boczkiem oraz grzankami z dressingiem
Sałatka:
ser roquefort
gruszki
boczek wędzony
szczypiorek (wg. uznania)
pomidor
ogórek
mieszanka świeżych sałat
grzanki pszenne PUTKA 🙂
Dressing:
oliwa z oliwek extra virgin
musztarda dijon
ocet winny czerwony
zioła prowansalskie
sól
pieprz
Kasia 20 czerwca 2016 (13:54)
Sezonowa sałatka z kalafiorem, na szybko
kalafior ugotowany all dente
kukurydza
szynka lub inna wędlina w kostkę
przenne grzanki PUTKA
sos:
jogurt naturalny + koper świeży + sól, pieprz
Kasia 20 czerwca 2016 (13:51)
sałatka sezonowa z arbuzem i grzankami, IDEALNA NA UPAŁY!
arbuz kroimy w koskę
szynka lub inna wędlinka w kostkę
kukurydza z puszki
pszenne grzanki PUTKA
sos: jogurt + kilka kropel soku z cytryny, można doprawić sola i pieprzem, do smaku.
Podawać schłodzoną.
Kasia 20 czerwca 2016 (12:00)
Sałatka łąkowa:
liście podagrycznika
liście ogórecznika
sałata masłowa
młode listki pokrzywy
kwiaty koniczyny różowej
ogórek
pomidorki koktajlowe
krajanka twarogowa
Na sos:
domowy jogurt
czosnek
posiekana natka pietruszki
pieprz, sól
cytryna
Daria 20 czerwca 2016 (08:52)
Sezon letni w pełni, dlatego staram się jak najczęściej przygotowywać lekki i mało skomplikowane sałatki. Ostatnio serce domowników podbija ta z mango w roli głównej.
Do wykonania potrzebujemy: Mix sałat z rukolą, 1 mango obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę, pierś z kurczaka przyprawiona papryką ostrą i usmażona na oleju kokosowym (bo zdrowiej!), pokrojony ser feta w kostkę i sos, który szybko wyczarujemy z soku z połówki cytryny, ząbku czosnku oraz pieprzu i soli. Łatwe, prawda?
Tuż przed samą konsumpcją dodajemy do sałatki pszenne grzanki PUTKA. To bardzo ważne, żeby nie dodawać ich w czasie przygotowania naszej sałatki, bo mogą zmięknąć. Sałatka po odsiedzeniu paru godzin w lodówce jest gotowa do spożycia!;)
Katarzyna 20 czerwca 2016 (05:34)
„CHRUPIĄCE KĄSKI”
Składniki :
Grillowane kawałeczki kurczaka opruszone lekko przyprawą do kurczaka
Pszenne grzanki PUTKA
pomidory (najlepiej odmiana pomidorów podłużnych)
papryki w 3 kolorach (żółta, zielona, czerwona)
mozzarela
oliwki
roka
świeża bazylia
Składniki na sos:
zblendowane pomidorki koktajlowe
ocet balsamiczny z miodem
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Justyna 18 czerwca 2016 (18:26)
chrupiące kąski:
sałata lodowa
rukola
pomidorki koktajlowe
kolorowa papryka
czerwona cebula
sos pesto:
zmiksowane prażone pestki dyni, słonecznika, świeża bazylia, czosnek i oliwa z oliwek
na wierzch:
kawałeczki piersi z kurczaka panierowane w sezamie
chrupiące grzanki PUTKA
prażone pestki dyni
Dominika 18 czerwca 2016 (16:17)
Sałatka ‘CHRUPIĄCY KĄSEK’
Składniki:
– chrupiące pszenne grzanki PUTKA
– aromatyczne pomidory
– słodka suszona żurawina
– czarne jak heban oliwki
– słoneczna żółta papryka
– tuńczyk odsiadujący wyrok w puszce
– nie taka zimna sałata lodowa
– sałata rzymska prosto ze słonecznej Italii
– bogata w błonnik sałata radicchio
– ziarna słonecznika o smaku późnego lata
– delikatna mozzarella
– świeża bazylia
SOS:
– złocista oliwa
– ocet winny (a może niewinny?)
– sól morska dla smaku
– świeżo zmielony pieprz
– sok z mocno wyciśniętej cytryny
– pikantna musztarda
Smacznego!
Łukasz 18 czerwca 2016 (15:08)
Sałatka:
– pszenne grzanki “PUTKA”
– sałata lodowa
– pieczona pierś z kurczaka przyprawiona przyprawą do kurczaka
– pomidorki koktajlowe
– smażone plasterki bekonu
– kiełki
– ser żółty
Sos:
– majonez
– musztarda
– jogurt naturalny
– sól
– pieprz
– oregano
Aleksandra 18 czerwca 2016 (09:00)
Sałatka:
gotowany kurczak
rukola
kukurydza
papryka
ogórek małosolny
sól ziołowa
pieprz biały
kropla oliwy
sos:
czosnek
śmietana
majonez
pieprz
sól
pietruszka
Patrycja 18 czerwca 2016 (00:14)
Szpinak
Pomidory suszone
grillowany kurczak
Sałata lodowa
Grzanki Putka
Rukola
Papryka
Sos:
jogurt grecki
przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
zioła prowansalskie
olej
Kasia 17 czerwca 2016 (19:38)
makaron z pszenicy durum lub ryżowy
marchewki, starte na tarce o grubych oczkach
kiełki słonecznika
długi ogórek, pozbawiony gniazda nasiennego i pokrojony w półplasterki
papryka czerwona i żółta, obie pokrojone w paski
szalotki pokrojone w talarki
garść świeżej i posiekanej kolendry
kapusta pekińska, drobno posiekana
czerwona kapusta, poszatkowana
drobno pokrojony jarmuż
GRZANKI
dressing:
olej rzepakowy
sos sojowy
ocet ryżowy
brązowy cukier
świeży imbir, drobno posiekany
olej sezamowy
czosnek przeciśnięty przez praskę
Iza 17 czerwca 2016 (18:51)
Sałatka: pszenne grzanki PUTKA, grillowane polędwiczki z kurczaka, ser feta, sałata lodowa, papryka, czerwona cebula, zielony ogórek, orzechy włoskie, prażony słonecznik, suszona żurawina
sos: woda, sól, miód, cytryna, olej
Mariola 17 czerwca 2016 (17:35)
Składniki:
pierś z indyka
pszenne grzanki PUTKA
mix sałat (roszponka, rukola, lodowa, liść dębu itd.)
prażony sezam
prażone siemię lniane
prażony słonecznik
mango
pomarańcza
Dressing:
oliwa z oliwek
imbir
miód
Sylwia 17 czerwca 2016 (12:43)
SKŁADNIKI sałatki: mix sałat (rukola + roszponka), świeże figi (wrześniowe), mandarynki, uprażone pesti migdałów, pszenne grzanki PUTKA
SKŁADNIKI dressingu: ocet balsamiczny, sól, pieprz świeżo zmielony, oliwa z chilli
Joanna 17 czerwca 2016 (12:19)
doprawiony gotowany brokuł, ser feta, prażony słonecznik, pszenne grzanki PUTKA, mocno czosnkowy gęsty sos (śmietana, jogurt naturalny, czosnek, sól pieprz, papryka)
Dorota 17 czerwca 2016 (11:25)
Składniki :
– Pszenne grzanki Putka,
– mix sałat,
– pomidorek,
– ogórek,
– rzodkiewka,
Sos:
– majonez,
– ketchup,
– papryka ostra.
Kinga 17 czerwca 2016 (11:20)
Składniki na sałatkę :
• Pszenne grzanki PUTKA
• Sałata lodowa
• Pomidorki koktajlowe
• Czerwona cebula
• Pierś z kurczaka
Składniki na sos:
• Musztarda
• Oliwa z oliwek
• Sól
• Pieprz
Anastazja 16 czerwca 2016 (21:51)
– pszenne grzanki PUTKA i prażone pestki słonecznika (chrupkość)
– mix sałat (objętość)
– pomidorki koktajlowe (rześkość)
– świeża gruszka (słodycz)
– ser feta (słoność)
Wszystkie składniki wymagające krojenia rozdrabniamy zgodnie z własnym pomysłem i temperamentem.
Kompozycję podkreślamy oliwą z oliwek wymieszaną z miodem.
Konsumujemy w dobrym towarzystwie.
Agnieszka 16 czerwca 2016 (21:29)
Sałatka Agniechy!
– sałata lodowa
– pomidor
– pszenne grzanki PUTKA
– kurczak smażony
Sos:
– jogurt naturalny
– czosnek granulowany
– miód
– curry
– sól
– pieprz
Mniaaaami!
Jurek 16 czerwca 2016 (21:20)
Sałatka „Chrupiące kąski”
składniki: pszenne grzanki PUTKA, zielony groszek, kukurydza, kiszony ogórek, tuńczyk
sos: musztarda francuska, majonez
Alicja 16 czerwca 2016 (21:16)
“Chrupiące kąski”
składniki: pszenne grzanki PUTKA, zielony ogórek, kabanosy, por, cebula dymka, świeże listki kolendry
sos: olej lniany, woda, sól i pieprz
Beata 16 czerwca 2016 (20:21)
Pyszną i kolorową, zdrową i chrupiącą sałatkę przygotuję z następujących składników:
pieczone buraczki
ser feta
roszponka
prażone orzechy włoskie
podsmażone na maśle z czosnkiem krewetki
pszenne grzanki PUTKA
Dressing przygotuję z:
soku jabłkowego
soku z cytryny
miodu
czubrycy
bazylii
pieprzu
soli
Martyna 16 czerwca 2016 (19:48)
Składniki:
-mix sałat
-grillowany kurczak
-orzechy włoskie
-melon miodowy
-granat
-pszenne grzanki PUTKA
Dressing:
-ocet balsamiczny
-miód
-sok z cytryny
Basia 16 czerwca 2016 (19:04)
Składniki:
-pszenne grzanki PUTKA
-liście sałaty
-pestki słonecznika
-pestki dyni
-czarna porzeczka
-ser feta
-estragon
-rukola
Sos
-oliwa extra vergine
– sok z cytryny
– syrop klonowy
-sól,pieprz
Barbara 16 czerwca 2016 (18:58)
Składniki:
-sałata
-papryczka chilli
-boczek wędzony
-pszenne grzanki PUTKA
-słonecznik
-ser cheddar
-słodka papryka
Sos:
-olej rzepakowy
-ocet balsamiczny
-musztarda dijon
-miód
-sól,pieprz,zioła prowansalskie
Ewa 16 czerwca 2016 (18:53)
Sałatka z mojego ogródka
Składniki:
– pszenne grzanki PUTKA
– młode listki botwinki
– liście różnych sałat
– kalarepka pokrojona w kostkę
– rzodkiewka w plastrach
– cebulka dymka i szczypiorek
– ser typu Feta
Sos:
olej rzepakowy wymieszany z wodą źródlaną, szczyptą pieprzu ziołowego i słodkiej papryki
Barbara 16 czerwca 2016 (18:48)
Składniki:
– pomidorki koktajlowe
-czerwona papryka
-cebula
-sałata
-czarne oliwki
-grzanki pszenne PUTKA
-mozarella
-kukurydza
-kiełki rzodkiewki
Dressing:
-natka pietruszki
-sok z cytryny
– czosnek
-oliwa
-sól
-pieprz
-miód
Barbara 16 czerwca 2016 (18:47)
Sałatka: „CHRUPIĄCE KĄSKI”
Składniki:
* Tuńczyk (puszka)
* Ogórki konserwowe (kiszone mają za dużo wody)
* Kukurydza
* Papryka czerwona
* Grzanki pszenne
* Ryż biały
Sos:
* Majonez
* Sól
* Pieprz
* Koperek
Izabela 16 czerwca 2016 (17:28)
Sałatka :
– Sałata lodowa
– rzodkiewka
– ser feta półtłusty
– grzanki
– pomidory koktajlowe
– orzechy
Sos:
– koperek
– oliwa z oliwek
– sól
– pieprz
– zioła prowansalskie
Joanna 16 czerwca 2016 (16:19)
-ser feta
-sałata lodowa
-marchewka
-pestki słonecznika i dyni
-pomidorki koktajlowe
-sos:cytryna,ocet,olej,cukier,pieprz,sól
Aneta 16 czerwca 2016 (15:33)
Sałatka:
*pszenne grzanki putka
*szynka parmeńska
*ser Gruyere
*rukola
*truskawki
*prażone nasiona słonecznika
*prażone płatki migdałów
*prażone nasiona sezamu
Sos:
*zblendowane truskawki
*ocet balsamiczny
*miód
*pieprz kolorowy
*sól
Jeremiasz 16 czerwca 2016 (14:27)
Sałatka:
-Pomidorki koktajlowe (im słodsze tym lepsze!);
-Ogórek gruntowy;
-Kukurydza;
-Papryka (najlepiej żółta!);
-Prażona cebulka;
-Sałata lodowa;
-Trochę rukoli;
Sos:
-Jogurt grecki;
-Ocet balsamiczny (może być też ocet z dobrego cydru!);
-Duży ząbek czosnku;
-Sól i pieprz do smaku;
-(opcjonalnie: szczypta Vegetty);
-Dobry olej lniany, lub rzepakowy;
klaudia 16 czerwca 2016 (13:50)
Przenne grzanki 🙂
#kapusta pekinska
#pomidorki koktajlowe
#czerwona cebula
#oliwki zielone
#ser feta
Polane oliwa z oliwek bazyliowo /czosnkowa ?
Katarzyna 16 czerwca 2016 (12:49)
A ja uwielbiam prostą sałatkę z:
szpinakiem
pomidorkami
podsmażone pestki z dyni
ugotowane jajka
a jak do tego dodamy grzanki Putka sałatka od razu zyskuje pyszny chrupki element
troszkę soli
oliwa z oliwek
i życzę wszystkim smacznego
Natalia 16 czerwca 2016 (12:27)
Miodowy zawrót głowy:
– pszenne grzanki PUTKA
– świeży szpinak
– dojrzałe awokado
– soczysta gruszka
– pomidorki koktajlowe
– ser brie
Sos:
– pesto bazyliowe
– delikatny ocet winny
– miód (najlepiej lipowy)
– świeżo mielony pieprz, sól
Adrian 16 czerwca 2016 (11:16)
,,KONKURS: Smakowity pomysł na sałatkę z pszennymi grzankami PUTKA”
Składniki:
Sałatka:
-pszenne grzanki Putka
-oliwa z oliwek
-wędzony boczek
-sałata radicchio
-sałata rzymska
-obrane orzechy włoskie
-szczypiorek
-ser Roquefort
Sos:
-oliwa z oliwek
-czerwony ocet winny
-musztarda Dijon
-sól morska
-świeżo mielony czarny pieprz
–
Marta 16 czerwca 2016 (11:00)
Smakowity pomysł na sałatkę z…grzankami pszennymi Putka:
świeży, piękny zieloniutki szpinak
dorodne, słodkie, czerwoniutkie truskawki
wyrazisty ser blue cheese
prażone pestki lub orzechy do wyboru- choć ja polecam prażone migdały (pychota!)
i oczywiście grzanki pszenne Putka!
Z sosem nie wymyślamy za dużo- ocet balsamiczny (może być smakowy, np: pomarańczowy)
odrobina cukru, soli…et voilà!
Smacznego!
🙂
Dorota 16 czerwca 2016 (10:58)
Posiekana nożem rzodkiewka, posiekane jaja ugotowane na twardo, kiełbasa parówkowa, szczypior, majonez, śmietana, musztarda cukier, sól pieprz
Waldemar 16 czerwca 2016 (10:06)
pszenne grzanki PUTKA
dowolna sałata zielona
pomidorki
mozzarela
pierś z kurczaka
SOS
musztarda ostra
musztarda o mniejszym stopniu ostrości
olej słonecznikowy
sok z cytryny
miód
czosnek
koperek, lub natkę pietruszki, świeża bazylia
sól , pieprz
Robert 16 czerwca 2016 (09:57)
składniki
pszenne grzanki putka
ser mozzalella
rzodkiewka
por
sałata lodowa
koperek
olej
sos
majonez
sól i pieprz
sos czosnkowy
oliwa
słodka papryka w proszku
Angelika 16 czerwca 2016 (09:37)
Składniki :
pszenne grzanki Putka
makaron al dente
liście szpinaku
blanszowane na maśle szparagi z czosnkiem
pomidory
szynka słona np włoska serrano lub parmeńska
parmezan
sos:
oliwa
sół
pieprz cytrynowy
bazylia
zioła wg uznania
Agnieszka 16 czerwca 2016 (09:36)
pszenne grzanki PUTKA
gruszka
ser kozi
roszponka
rukola
orzechy nerkowca
granat
sos:
musztarda
miód
cytryna
sól
pieprz
Małgorzata 16 czerwca 2016 (09:28)
Składniki:
pszenne grzanki PUTKA, sałata lodowa,kukurydza,pomidorki koktailowe,prażone pestki slonecznika,cebula dymka
Dressing:oliwa z oliwek, trochę musztardy łagodnej, przeciśnięte ząbki czosnku, bazylia, sól, pieprz
Justyna 16 czerwca 2016 (09:21)
,,KONKURS: Smakowity pomysł na sałatkę z pszennymi grzankami PUTKA”
Składniki:
pszenne grzanki PUTKA
papryczka chili
rzodkiewka
ser mozzarella
por
sałata lodowa
kapusta pekińska
natka pietruszki
koperek
olej
woda
cukier
pieprz
Sos:
czosnek
śmietana z kubeczka
majonez
cukier
pieprz
Alicja 15 czerwca 2016 (17:19)
Składniki:
pszenne grzanki PUTKA
feta
pomidor koktajlowy
papryka
sałata lodowa
+ wykałaczki
Sos:
oliwa
woda
zioła prowansalskie
cukier
słodka papryka w proszku
sól i pieprz