CZAROWNA MALINKA

Zachwycająca swoim smakiem oraz pięknym wyglądem sałatka, którą wyczarujecie w bardzo prosty i szybki sposób. Jej magia tkwi w fenomenalnej Łyżeczce Smaku od HELPY (zachęcam Was do wypróbowania również innego mojego przepisu z wykorzystaniem Łyżki Jabłko, Gruszka i Pietruszka – KLIK KLIK). Liofilizowane malinki połączone z kozim serem nie tylko nadały mu absolutnie wyjątkowego smaku, ale także spowodowały, że cała sałatka nabrała uroczego wyglądu.

Okazuje się, że za sprawą tego magicznego pyłku, nie tylko w mgnieniu oka znika kaszka mojego synka, Łyżeczkę Smaku można również wykorzystać do przygotowania niebanalnej, bardzo eleganckiej sałatki, którą tym razem skomponowałam z myślą o dorosłych. Obok czarownych serków odnajdziecie w niej roszponkę, buraka, winogrona oraz migdały, a całość połączyłam z miodowym winegretem. Pycha!

Jeśli uda Wam się wykraść odrobinę pyłku Waszym pociechom, to koniecznie przygotujcie ów sałatkę. Doskonale sprawdzi się na romantyczną kolację lub na przystawkę w ramach wieczornego przyjęcia w gronie najbliższych przyjaciół.

Bezglutenowa Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

  • 1 duża garść roszponki
  • 100 g sera koziego pleśniowego (roladka)
  • 2-3 łyżeczki Łyżki Smaku HELPA
  • 1 duży ugotowany burak
  • 1 szklanka jasnych winogron rodzynkowych
  • 2 łyżki migdałów

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy miodowej
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga smażeniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dressingu dokładnie mieszamy, aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
  2. Migdały siekamy w słupki.
  3. Winogrona przekrawamy na połówki.
  4. Buraka kroimy w kosteczkę.
  5. Kozi ser kroimy na plasterki i przekrawamy na połówki. Tuż przed podaniem sałatki, na talerzyk wysypujemy Łyżeczkę Smaku, a następnie każdy półplasterek koziego sera dociskamy do malinowego pyłku, tak aby jedna strona serka została nim całkowicie pokryta.
  6. Na półmisku układamy naprzemiennie roszponkę, winogrona, kosteczki buraka i posiekane migdały. Całość polewamy przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami roszponki układamy przygotowane serki z malinowym pyłkiem.

DODATKOWE UWAGI:

  • Do przygotowania sałatki wykorzystałam buraka z paczki ugotowanych buraczków BIO, ale oczywiście możecie go przygotować samodzielnie.
Summary
Recipe Name
CZAROWNA MALINKA
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Brak komentarzy do "CZAROWNA MALINKA"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny