BRATNIE DUSZE

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle smaczna, oryginalna kompozycja składników. Lekko słony kozi ser feta, orzeźwiające pomidorki, słodkie borówki i chrupiące, delikatne w smaku nerkowce, to zdecydowanie bratnie dusze. Łączy je klasyczny, czosnkowy winegret, który doskonale wydobywa smak wszystkich składników. Doskonałym dodatkiem do tej sałatki są natomiast kwiatki bratków, których słodkawy, a jednocześnie lekko pikantny smak fantastycznie wieńczy dzieło sprawiając, że sałatka nabiera bezprecedensowego wyglądu. Serdecznie polecam jako lekką przekąskę, tudzież dodatek do dania głównego.

Bezglutenowa Wegetariańska Z owocami

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Czas przygotowywania 15 min. Wymaga smażenia 5 min. Nie wymaga gotowaniaNie wymaga pieczenia Liczba porcji 2 porcje

PRZYGOTOWANIE:

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie łączymy z pozostałymi składnikami dressingu.
  2. Nerkowce prażymy na suchej patelni.
  3. Ser kroimy w kostkę, a pomidorki przekrawamy na połówki.
  4. Rukolę łączymy z pomidorkami, borówkami, nerkowcami oraz dressingiem. Następnie wykładamy na półmisek naprzemiennie z kostkami sera feta. Całość dekorujemy kwiatuszkami bratków.

DODATKOWE UWAGI:

  • Jeśli nie macie pod ręką bratków, po prostu je pomińcie – sałatka straci nieco na efekcie wizualnym, ale będzie również bardzo smaczna.
Sałatka z bratkami, rukolą, kozim serem feta, pomidorami, nerkowcami i borówkami.
Sałatka z bratkami, rukolą, kozim serem feta, pomidorami, nerkowcami i borówkami.
Sałatka z bratkami, rukolą, kozim serem feta, pomidorami, nerkowcami i borówkami.

Brak komentarzy do "BRATNIE DUSZE"

    Skomentuj

    Twój adres e-mail nie będzie widoczny